Volledig scherm
Karter Robert de Haan uit Eerbeek © Freddy Schinkel

Video | Robert de Haan (10) uit Eerbeek de nieuwe Max Verstappen?

Karten is dankzij de successen van Max Verstappen in de Formule 1 razend populair. Toch blijkt de sport niet voor iedereen weggelegd. De kosten voor een jaartje racen zijn namelijk torenhoog.

Voor een goedkope kinderkart betaal je al snel 850 euro. Tel daar honderden euro’s voor een helm, overall en handschoenen bij op. En nog eens honderden euro’s voor gereedschap, banden, het vernieuwen van gesneuvelde onderdelen van het wagentje en al het reizen. Al met al kost een jaar rijden minstens 3000 euro. Maar wil je het beste van het beste materiaal en een heel jaar aan alle grote wedstrijden in de Benelux deelnemen, dan ben je zo een ton kwijt, zo rekent de Knac Nationale Autosport Federatie voor. Medewerkers van kartbanen waarschuwen daarom de jeugd: weet waar je aan begint en loop niet te hard van stapel.

Het weerhoudt enkele jeugdige talenten niet. De 10-jarige Robert de Haan uit Eerbeek bijvoorbeeld. Hij wordt door Milan Dontje van Kartcentrum Lelystad, waar het talent veelvuldig traint, gezien als de nieuwe Max. Na slechts 2 jaar racen, won hij al het Nederlands Kampioenschap en werd de jonge coureur tweede op het WK in Italië.

Robert de Haan (10) uit Eerbeek kan de nieuwe Max Verstappen worden, zeggen kenners. Terwijl hij pas net racet, werd de jongeling onlangs tweede op het WK Karten in Italië.

Zutphen