Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie. © ANP

Weer verdachte uit Brummen opgepakt in grote witwaszaak, ditmaal een vrouw van 37

Een 37-jarige vrouw uit Brummen is deze week aangehouden in een grote witwaszaak, waarvoor in november ook al twee mannen uit Brummen werden gearresteerd.

De vrouw meldde zich maandag op het politiebureau in Arnhem. Ze wordt verdacht van oplichting, valsheid in geschrifte en opzettelijk witwassen. De Brummense werd aangehouden, maar is woensdag weer op vrije voeten gesteld.

Woensdag 5 december werd ook een 58-jarige vrouw vanwege dezelfde verdenkingen aangehouden; het ondersteunen van een witwasconstructie. Zij werd echter na verhoor meteen in vrijheid gesteld.

Winterberg

De politie sluit meer aanhoudingen nog steeds niet uit. Het onderzoek richt zich op een grote witwaszaak uit 2017. Daarbij werd beslag gelegd op achttien exclusieve auto’s en oldtimers, twee chalets en een hotel in het Duitse Winterberg. 

Hoofdverdachte in de zaak is een 42-jarige man uit Velp. Hij werd op 12 november in de boeien geslagen. De politie kwam hem op het spoor nadat zijn dure bezittingen door meerdere mensen waren opgevallen. Omdat de Velpenaar geen werk had en onlangs ook geen loterij had gewonnen, was niet te verklaren hoe hij meerdere auto’s en een hotel had kunnen betalen. Tegelijk met de hoofdverdachte werden twee mannen uit Brummen (13 en 45 jaar) aangehouden.

Katvanger

Om zijn illegale activiteiten te verbergen maakte de verdachte uit Velp vermoedelijk gebruik van zogenaamde katvangers. Een katvanger is iemand die één of meer voertuigen of bedrijven op zijn naam heeft staan, terwijl hij of zij geen eigenaar of houder is van het desbetreffende voertuig of bedrijf. Het doel: de werkelijke eigenaar of houder te verbergen.

 1. Rotary Brummen regelt voor het goede doel een rally over 'Hallse bergen’
  PREMIUM

  Rotary Brummen regelt voor het goede doel een rally over 'Hallse bergen’

  Iets nieuws. Dat wilde Rotary Club Brummen Engelenburg (RCBE) dit jaar gaan doen voor de goede doelen Clinclowns en TOPfonds. Na twee eerdere autorally’s in de zomermaanden houdt RCBE ditmaal – op zondag 17 maart - een wintertrial. Met halverwege een primeur: een heuse ‘special stage’, een behendigheidsproef voor de coureurs op heuvelachtig terrein. De familie Jurrius in Hall stelt haar grond aan de Boerenstraat daarvoor ter beschikking. En de Brummense rotary krijgt ondersteuning van enkele cracks uit de Dakar-rally.
 1. Brummense kegelclubs kunnen weer terecht in Concordia

  Brummense kegelclubs kunnen weer terecht in Concordia

  Voor de zes Brummense kegelclubs komt op 1 maart voorlopig een einde aan een lange ‘dakloze’ periode. De clubs – verenigd in de Stichting Kegelsport Brummen (SKB) – kunnen vanaf die datum weer terecht op de banen in horecagelegenheid Concordia. Uitbater Harry Timmer vroeg eind november vorig jaar faillissement aan voor Concordia, waarna de kegelclubs op straat kwamen te staan. De SKB heeft een regeling getroffen met pandeigenaar Grolsch, waardoor de kegelclubs weer op vertrouwde bodem hun ballen kunnen werpen.
 2. Woningbouwcorporaties willen huurhuizen verduurzamen in plaats van belasting betalen

  Woningbouw­cor­po­ra­ties willen huurhuizen verduurza­men in plaats van belasting betalen

  Woningbouwcorporaties uit de wijde regio hebben in Den Haag geprotesteerd tegen de Verhuurdersheffing. De belasting die het Rijk heft over sociale woningen steken de verhuurders liever in verduurzaming van hun huizen en het om laag brengen van woonlasten van hun huurders. Alleen al in de Stedendriehoek gaat het om 71 miljoen dat geinvesteerd zou kunnen worden in de komende twee jaar. Ook corporaties uit Salland en Zwolle zijn naar Den Haag afgereisd om de eigen plannen te presenteren.

Zutphen