Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP

Werkstraf voor man uit Eerbeek met kilo drugs in auto

De 49-jarige man uit Eerbeek die van de A1 werd geplukt met ruim een kilo aan henneptoppen in zijn busje heeft een taakstraf van 100 uur gekregen. Dat bepaalde de rechtbank in Zutphen dinsdag.

Bobby W. werd op 17 januari vorig jaar bij Voorthuizen op de A1 aangehouden. Hij was onderweg naar Amsterdam om zijn ‘slechte oogst’ uit zijn hennepkwekerij uit Eerbeek in de hoofdstad te verkopen. De politie was zo slim om ook meteen de woning van W. te doorzoeken. In de kelder werden spullen aangetroffen die wijzen op een hennepkwekerij. Zo stonden er onder meer droogrekken. Bij de politie gaf hij aan waarom hij in de wietteelt zat: hij heeft een schuldenlast die inmiddels tot 140.000 euro is opgelopen.

De werkstraf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

  1. Arianne en Henk proberen leven weer op te pakken nadat Brummense brand huis en haard verwoestte
    PREMIUM

    Arianne en Henk proberen leven weer op te pakken nadat Brummense brand huis en haard verwoestte

    Weg woning, weg winkel. De Brummense brand van zaterdag 12 oktober aan het Marktplein ontnam Arianne Teunissen en Henk Berenpas, beide 60 jaar, huis en haard. En Arianne verloor bovendien haar zaak, de Blokker. Na een turbulente week kijkt het echtpaar terug op een ramp die hun leven op zijn kop zette. ,,Maar alle steunbetuigingen en hulp zijn hartverwarmend en helpen ons enorm.’’

Zutphen