Woningbrand bij Landgoed Voorstonden is zoveelste tegenslag voor bewoner

videoGrote schrik bij Evert-Jan Willems woensdagmiddag. De 67-jarige inwoner van de Brummense buurtschap Voorstonden werd gewaarschuwd dat zijn huis in de brand stond. Bij aankomst bleek zijn woning onbewoonbaar. Een nieuwe tegenslag voor Willems, geboren en getogen in de woning op Landgoed Voorstonden.

,,Hoe kan dit. Toen ik van huis ging was er niets aan de hand.'' Evert-Jan Willems zit letterlijk en figuurlijk met zijn handen in het haar als hij ziet hoe de brandweer zijn woning aan het blussen is. De 67-jarige Willems woont sinds zijn geboorte in de woning die onderdeel is van Landgoed Voorstonden en heeft nog geen idee waar hij de nacht moet doorbrengen. ,,Ik denk dat ik maar bij een boer iets verderop moet gaan slapen. Daar kom ik wel vaker helpen.''

 1. Rotary Brummen regelt voor het goede doel een rally over 'Hallse bergen’
  PREMIUM

  Rotary Brummen regelt voor het goede doel een rally over 'Hallse bergen’

  Iets nieuws. Dat wilde Rotary Club Brummen Engelenburg (RCBE) dit jaar gaan doen voor de goede doelen Clinclowns en TOPfonds. Na twee eerdere autorally’s in de zomermaanden houdt RCBE ditmaal – op zondag 17 maart - een wintertrial. Met halverwege een primeur: een heuse ‘special stage’, een behendigheidsproef voor de coureurs op heuvelachtig terrein. De familie Jurrius in Hall stelt haar grond aan de Boerenstraat daarvoor ter beschikking. En de Brummense rotary krijgt ondersteuning van enkele cracks uit de Dakar-rally.
 1. Brummense kegelclubs kunnen weer terecht in Concordia

  Brummense kegelclubs kunnen weer terecht in Concordia

  Voor de zes Brummense kegelclubs komt op 1 maart voorlopig een einde aan een lange ‘dakloze’ periode. De clubs – verenigd in de Stichting Kegelsport Brummen (SKB) – kunnen vanaf die datum weer terecht op de banen in horecagelegenheid Concordia. Uitbater Harry Timmer vroeg eind november vorig jaar faillissement aan voor Concordia, waarna de kegelclubs op straat kwamen te staan. De SKB heeft een regeling getroffen met pandeigenaar Grolsch, waardoor de kegelclubs weer op vertrouwde bodem hun ballen kunnen werpen.
 2. Woningbouwcorporaties willen huurhuizen verduurzamen in plaats van belasting betalen

  Woningbouw­cor­po­ra­ties willen huurhuizen verduurza­men in plaats van belasting betalen

  Woningbouwcorporaties uit de wijde regio hebben in Den Haag geprotesteerd tegen de Verhuurdersheffing. De belasting die het Rijk heft over sociale woningen steken de verhuurders liever in verduurzaming van hun huizen en het om laag brengen van woonlasten van hun huurders. Alleen al in de Stedendriehoek gaat het om 71 miljoen dat geinvesteerd zou kunnen worden in de komende twee jaar. Ook corporaties uit Salland en Zwolle zijn naar Den Haag afgereisd om de eigen plannen te presenteren.

Zutphen