Van links naar rechts: Henry Leeflang en Lammert Hissink van de stichting Hall Leeft en Klaas Wensink van de dorpsraad Eerbeek-Hall. Ze staan op de Eerbeeksebrug, die sinds een paar jaar haar bovenbouw mist. De heren willen dat deze weer terugkomt.
Volledig scherm
PREMIUM
Van links naar rechts: Henry Leeflang en Lammert Hissink van de stichting Hall Leeft en Klaas Wensink van de dorpsraad Eerbeek-Hall. Ze staan op de Eerbeeksebrug, die sinds een paar jaar haar bovenbouw mist. De heren willen dat deze weer terugkomt. © Maarten Sprangh

Wordt de Eerbeekse brug ooit nog in ere hersteld? ‘Tijd begint te tikken’

Voor sommigen ziet het er misschien uit als een lelijk stuk metaal, voor de dorpsraad Eerbeek-Hall en stichting Hall Leeft is het veel meer. De bovenbouw van de Eerbeekse brug ligt al jaren te verroesten in een weiland, in de hoop dat er ooit geld beschikbaar komt om het weer op de brug te plaatsen. ,,Het kan daar niet eeuwig blijven. Het wordt nu wel echt tijd.”

0 reacties

 1. Albert (75) gaat naar een ‘supermarkt’ waar alles op basis van vertrouwen gaat: ‘Een mooi principe’
  PREMIUM

  Albert (75) gaat naar een ‘supermarkt’ waar alles op basis van vertrouwen gaat: ‘Een mooi principe’

  De inflatie is op het hoogste niveau sinds meer dan veertig jaar. En dat merken we onder meer in de supermarkt. Hoe kunnen we in deze dure tijden nog een beetje leuk - lees voordelig - boodschappen doen? Albert Jansen (75) uit Warnsveld koopt zoveel mogelijk verpakkingsvrij, biologisch, seizoensgebonden en lokaal. In zijn eigen groentetuin komen al deze principes mooi samen.
  Warnsveld
 2. Zó snel foto delen van overleden Sylvia (45) blijkt zeer ongebruikelijk: ‘Zou de politie vaker moeten doen’
  PREMIUM
  7

  Zó snel foto delen van overleden Sylvia (45) blijkt zeer ongebruike­lijk: ‘Zou de politie vaker moeten doen’

  Het is een unicum in Nederland. De politie gaf vrijdag amper een dag na haar vondst een foto vrij van een dode vrouw in Apeldoorn, om haar identiteit te achterhalen. Met succes. Zeer ongebruikelijk dat dit zo snel gebeurt, stellen deskundigen. ,,Maar de politie zou dit veel vaker moeten doen. Hoe eerder je weet wie het slachtoffer is, hoe sneller je informatie achterhaalt’’, zegt rechtspsycholoog Robert Horselenberg.
  Apeldoorn
 3. Jesse (23) en Jelle (26) krijgen het voor elkaar: Zutphen krijgt een regenboogzebrapad
  PREMIUM

  Jesse (23) en Jelle (26) krijgen het voor elkaar: Zutphen krijgt een regenboog­ze­bra­pad

  Een gekleurd zebrapad bij binnenkomst van de binnenstad om te laten zien dat iedereen in Zutphen welkom is en zichzelf kan zijn, ongeacht gender of seksuele oriëntatie. Jesse Sprikkelman en Jelle Seubring zien hun wens werkelijkheid worden. De gemeenteraad van Zutphen verzoekt burgemeester en wethouders unaniem zo’n pad aan te leggen. Het liefst voor het station. ,,Een prominentere plek is er niet.’’
  Zutphen