Volledig scherm
Zicht op de binnentuin van het Zonnehuis Foto april 2012 Tom van Dijke

'Zware' zorg in Elzenbos Brummen

BRUMMEN - In nieuwbouwwijk Elzenbos in Brummen komt een zorgcomplex voor mensen met een verstandelijke beperking. Het gaat om patiënten die onvoorspelbaar gedrag kunnen vertonen. Daarom is er 24 uur per etmaal intensieve begeleiding.

Er komt plek voor 48 patiënten. Het dagbestedingsgebouw en drie zorggebouwen komen in de noordwesthoek van Elzenbos fase 3.

Zorginstelling
Die ruimte is beschikbaar doordat er minder woningen in de wijk komen dan eerder werd voorzien. Het gemeentebestuur van Brummen ziet een zorginstelling als een goed alternatief en is daarom een overeenkomst aangegaan met Philadelphia Zorg. Vorig jaar werd al duidelijk dat die plannen er waren; nu is duidelijk welke doelgroep er gaat wonen en welke gebouwen er komen. Het terrein krijgt groenvoorzieningen rondom, als 'buffer'.

Beter
Philadelphia is blij met de mogelijkheid het cluster te kunnen bouwen. Dat biedt namelijk de mogelijkheid een aantal kleinere locaties te sluiten en mensen met zogenoemd 'moeilijk verstaanbaar gedrag' op één plek onder te brengen. Dat is organisatorisch handiger maar bovenal moet het leiden tot betere zorg. Het mengen van deze patiënten met andere doelgroepen werkt vaak niet goed.

Zutphen