Volledig scherm
Met sneeuwruimers worden de Oostenrijkse wegen weer begaanbaar gemaakt. © EPA

13 gewonden bij busongeluk in Oostenrijk na zware sneeuwval

Bij een ongeluk met een Flixbus in de Oostenrijkse Alpen zijn vandaag dertien gewonden gevallen. De bus met circa dertig passagiers raakte tijdens hevige sneeuwbuien van de weg en kantelde bij de plaats Aich-Assach, ongeveer zeventig kilometer ten zuidoosten van Salzburg.

Volledig scherm
De afgelopen dagen hebben de Oostenrijkse wegen te maken met gladheid en sneeuwoverlast. © REUTERS

De bus was met Duitsers, Hongaren en Oostenrijkers aan boord onderweg van Salzburg naar Graz. Na nieuwe sneeuwval zijn in Oostenrijk ongeveer 180 wegen onbegaanbaar. In onder meer de deelstaten Vorarlberg, Salzburg en Tirol geldt code 5 voor lawinegevaar, dat is het hoogste waarschuwingsniveau.

Alleen al in Salzburg zijn sinds gisterenavond zeventienduizend mensen afgesneden van de buitenwereld, meldde het Oostenrijkse persbureau APA. Aan de noordkant van de Alpen is in 24 uur tijd tussen de twintig en zestig centimeter sneeuw gevallen. Voor vandaag wordt nog dertig tot vijftig centimeter extra sneeuw verwacht.

Ook in Duitsland en Zwitserland houdt de winter flink huis. De afgelopen dagen werd rekening gehouden meer dan een meter sneeuw. In Zuid-Duitsland waren gisteren al vijfduizend hulpverleners in de weer met de winterse neerslag, onder meer om wegen en daken sneeuwvrij te maken. Ook zijn er 350 soldaten ingezet om te assisteren in de sneeuwregio's. 

Volledig scherm
Een man verwijderd sneeuw van de overkapping van een pompstation. © EPA