Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Shutterstock

29 lichamen gevonden in Mexicaans massagraf: waarschijnlijk drugsafrekening

In de Mexicaanse stad Guadalajara zijn vandaag 29 lichamen gevonden die in plastic waren gewikkeld. De lijken lagen begraven in de grond, zo werd vandaag bekendgemaakt. Waarschijnlijk gaat het om een massale afrekening in het drugscircuit, iets wat vaker voorkomt in Mexico.

,,Toen we de lichamen vonden, waren dertien lijken compleet, de rest was onvolledig”, zei een hoge functionaris van de staat Jalisco. Het totale aantal lijken kan nog stijgen omdat forensische experts de resten verder moeten analyseren.

Eerder deze week werden nog 44 lichamen geïdentificeerd die een maand eerder eveneens in Guadalajara waren gevonden. Die menselijke resten werden in 119 tassen begraven. De lugubere vondst werd gedaan nadat omwonenden hadden geklaagd over de stank.

  1. Het is fijn om het eeuwige geruzie over voetbal weer te horen bij de bar
    PREMIUM

    Het is fijn om het eeuwige geruzie over voetbal weer te horen bij de bar

    Dit weekend stroomde het Piazza del Duomo in Milaan vol met demonstranten. Ze zijn de veiligheidsmaatregelen zat en willen terug naar wat ooit normaal was. Terug naar rondlopen waar, wanneer en met wie je maar wil. Schouder aan schouder en zonder mondkapje in de meest getroffen regio van Europa. Burgemeester Scala van Milaan is bezorgd, de cijfers laten zien dat het aantal slachtoffers in Lombardije weer stijgt. Hij stuurde de politie op ze af. Het oude normaal is nog ver weg. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Lees hier alle eerdere afleveringen.