Abdullah Ibhais, een voormalig lid van het organisatiecomité van het WK voetbal 2022 in Qatar, is in hoger beroep veroordeeld tot 3 jaar celstraf.
Volledig scherm
Abdullah Ibhais, een voormalig lid van het organisatiecomité van het WK voetbal 2022 in Qatar, is in hoger beroep veroordeeld tot 3 jaar celstraf. © Privefoto

3 jaar gevangenis voor comitélid WK Qatar dat arbeidsmigranten steunde

Abdullah Ibhais, een voormalig lid van het organisatiecomité van het WK voetbal 2022 in Qatar, is  in hoger beroep veroordeeld tot 3 jaar celstraf. Mensenrechtenorganisaties als Human Rights Watch en Amnesty International brengen dit in direct verband met zijn uitingen in de media waarin hij het opnam voor arbeidsmigranten.

  1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
    PREMIUM

    Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

    Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.