De beschuldigden Mohamed Ahmed Abdi (R) en Hassan Hussein Mustafa in afwachting van hun straf in de rechtbank in Nairobi.
Volledig scherm
De beschuldigden Mohamed Ahmed Abdi (R) en Hassan Hussein Mustafa in afwachting van hun straf in de rechtbank in Nairobi. © AFP

33 en 18 jaar cel voor medeplichtigen bloedbad Kenia dat ook Brabantse Elif (33) leven kostte

Twee Kenianen die vier leden van de Somalische terreurgroep Al-Shabaab in 2013 hielpen bij de aanslag op een winkelcentrum in Nairobi, zijn vandaag veroordeeld tot fikse gevangenisstraffen. Mohamed Ahmed Abdi (31) kreeg 33 jaar cel, Hassan Hussein Mustafa (31) achttien jaar. Bij de aanslag kwamen 67 mensen om het leven onder wie een hoogzwangere Nederlandse (33).     

 1. Hardloper die hondje Dribbel neerstak nu zelf met de dood bedreigd
  PREMIUM
  VIDEO

  Hardloper die hondje Dribbel neerstak nu zelf met de dood bedreigd

  ‘Moordenaar! Psychopaat! Ik hoop dat iemand in uw beide knieschijven schiet.’ De hardloper die vorige week hondje Dribbel doodstak in het Belgische Waasmunster is opgejaagd wild. Op sociale media is een heksenjacht ontstaan en worden de naam en foto van de man massaal verspreid, samen met zijn adres en telefoonnummer. De 43-jarige man, een bekende ultraloper, deed aangifte en de politie patrouilleert uit voorzorg bij zijn woning.
 1. Baudet stelt zich tóch weer verkiesbaar als FVD-leider
  Play

  Baudet stelt zich tóch weer verkies­baar als FVD-lei­der

 2. Ravage door vuurwerkbom bij kinderdagverblijf
  Play

  Ravage door vuurwerk­bom bij kinderdag­ver­blijf