De beschuldigden Mohamed Ahmed Abdi (R) en Hassan Hussein Mustafa in afwachting van hun straf in de rechtbank in Nairobi.
Volledig scherm
De beschuldigden Mohamed Ahmed Abdi (R) en Hassan Hussein Mustafa in afwachting van hun straf in de rechtbank in Nairobi. © AFP

33 en 18 jaar cel voor medeplichtigen bloedbad Kenia dat ook Brabantse Elif (33) leven kostte

Twee Kenianen die vier leden van de Somalische terreurgroep Al-Shabaab in 2013 hielpen bij de aanslag op een winkelcentrum in Nairobi, zijn vandaag veroordeeld tot fikse gevangenisstraffen. Mohamed Ahmed Abdi (31) kreeg 33 jaar cel, Hassan Hussein Mustafa (31) achttien jaar. Bij de aanslag kwamen 67 mensen om het leven onder wie een hoogzwangere Nederlandse (33).     

 1. Wereldwijd betogingen tegen Israëlische aanvallen op Gaza
  video

  Wereldwijd betogingen tegen Israëli­sche aanvallen op Gaza

  Behalve in Nederland (onder meer in Den Haag en Amsterdam) gingen zaterdag in diverse Europese steden betogers de straat op uit solidariteit met de Palestijnen. Zo liepen duizenden mensen door Hyde Park in Londen, waarbij ze ‘bevrijd Palestina!’ riepen bij de Israëlische ambassade. Ook in de twee grootste steden van Australië Sydney en Melbourne, de Indonesische hoofdstad Djakarta en de Pakistaanse stad Karachi kwamen mensen op straat.
 1. Video van de Dag | Aandoenlijk: jeugd Ghana loopt warm voor kidsrun in Ermelo
  Play

  Video van de Dag | Aandoen­lijk: jeugd Ghana loopt warm voor kidsrun in Ermelo

  18 mei
 2. Ravage in Zwolse volkstuinen: honderd tuinen vernield
  Play

  Ravage in Zwolse volkstui­nen: honderd tuinen vernield