De Noorse premier Jonas Gahr Stoere legt bloemen ter nagedachtenis van de vijf slachtoffers die werden vermoord bij een aanslag in de Noorse stad Kongsberg.
Volledig scherm
De Noorse premier Jonas Gahr Stoere legt bloemen ter nagedachtenis van de vijf slachtoffers die werden vermoord bij een aanslag in de Noorse stad Kongsberg. © via Reuters

Aanvaller aanslag Noorwegen doodde slachtoffers met steekwapen, niet met pijl en boog

De vijf slachtoffers die vorige week overleden na een terroristische aanslag in de Noorse stad Kongsberg, werden niet vermoord met pijl en boog, zoals lang werd verondersteld, maar met een steekwapen. Dat meldt de Noorse politie maandag. De dader liep ook met pijl en boog rond, maar dat zou niet het moordwapen zijn geweest.

  1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
    6

    Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

    Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?