Kangoeroemannetjes kunnen extreem gespierd worden, foto ter illustratie
Volledig scherm
Kangoeroemannetjes kunnen extreem gespierd worden, foto ter illustratie © Facebook The Kangaroo Sanctuary Alice Springs

Agressieve kangoeroe terroriseert Australisch stadje

Een agressief, enorm sterk kangoeroemannetje terroriseert momenteel het Australische stadje Leyburn. Volgens bewoners gaat het om een flink uit de kluiten gewassen exemplaar dat tuinen ruïneert en in korte tijd al drie mensen tot bloedens toe heeft verwond. De politie heeft de slecht gehumeurde ‘bodybuilder’ nog niet te pakken kunnen krijgen.

Volgens de Australische website 7News en andere media ‘down under’ ging het buideldier recent helemaal los toen een oudere vrouw in haar tuin aan het werken was. De kangoeroe besprong haar van achteren en begon haar met zijn enorme poten te trappen. Daardoor raakte de vrouw gewond aan haar nek, schouders en benen.

Na dat incident maakte de gigantische kangoeroe nog meer slachtoffers. Een toerist uit Nieuw-Zeeland raakte gewond door een aanval en hetzelfde geldt voor de vrouw van een kroegbaas in Leyburn. Zij werd buiten het café aangevallen door het dier.

De politie probeert de woeste kangoeroe al dagen tevergeefs te vangen. De dieren zijn normaal gesproken rustig van aard, maar kunnen ontploffen als ze zich in hun territorium bedreigd voelen door mensen en dieren. Verder zijn kangoeroes extra geagiteerd als hun jong in de buurt is. Of de krachtpatser een jong heeft, is nog onduidelijk. De dieren bespringen mensen van voren en achteren. Ze haken hun relatief kleine voorpoten vaak eerst om de schouders en beginnen dan keihard met de achterpoten te trappen.

  1. ‘Mijn buurman loopt al een maand twee uur per dag rondjes op zijn dak’
    PREMIUM
    Dagboek Italië

    ‘Mijn buurman loopt al een maand twee uur per dag rondjes op zijn dak’

    Het aantal nieuwe slachtoffers in Italië is iets gestegen, maar voor de derde achtereenvolgende dag gaan er meer mensen het ziekenhuis uit dan erin gaan. Ook al is het moeilijk blij te zijn met ruim 600 doden, het is een hele verbetering in vergelijking met tien dagen geleden. Het eindeloze binnen zitten heeft toch effect. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.