Al 8000 evacuaties om uitbreidende vuurzee vakantie-eiland Gran Canaria

videoDe bosbranden die het Spaanse vakantie-eiland Gran Canaria teisteren lijken niet onder controle te brengen. De vuurzee breidt zich steeds verder uit mede door de hoge temperaturen. Het aantal mensen dat gedwongen een veilig heenkomen heeft moeten zoeken, is opgelopen tot zeker 8000, meldt de krant El País.

Vooralsnog zijn er geen meldingen van doden of gewonden. Gevreesd wordt dat het nog dagen gaat duren voordat de brand onder controle wordt gebracht. In totaal is al meer dan 3400 hectare aan natuurgebied verloren gegaan. Meer dan zevenhonderd brandweerlieden vechten met inzet van veertien blustoestellen tegen het vuur. Maar het werk wordt bemoeilijkt door het droge, warme weer en de harde wind. Bovendien verwachten meteorologen dat de temperaturen de komende dagen verder oplopen.

Vorige week woedden er ook al bosbranden in de bergen van Gran Canaria, onderdeel van de Canarische Eilanden. Toen werden ongeveer duizend mensen geëvacueerd. De getroffen gebieden zijn erg populair onder toeristen.

Volledig scherm
Meer dan 1500 hectare grond is inmiddels verwoest © EPA
Volledig scherm
© EPA
Volledig scherm
Met blusvliegtuigen en -helikopters wordt geprobeerd het vuur te doven © REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© EPA
  1. Ontsnapte Russin weer in quarantaine, Nederlandse cruisegangers vlogen stiekem naar huis
    liveblog corona

    Ontsnapte Russin weer in quarantai­ne, Nederland­se cruisegan­gers vlogen stiekem naar huis

    Het dodental als gevolg van de virusuitbraak in China bedraagt inmiddels bijna 1700. Het totale aantal besmettingen wereldwijd staat op ruim 67.000. Het Rode Kruis heeft inmiddels gironummer 7244 geopend waarop geld wordt ingezameld om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook vandaag houden we je op de hoogte via een live-blog. Een verslag van afgelopen dagen lees je hier terug.