Volledig scherm
© Erin Weaver

Alligator met groot keukenmes in zijn kop gespot in Texas

In de Amerikaanse staat Texas is een alligator gesignaleerd met een groot keukenmes in de kop. Dat iemand het dier heeft geprobeerd te verwonden of doden met een welgemikte messenworp zorgt voor veel woede bij de lokale bevolking. Volgens experts ziet het er waarschijnlijk erger uit dan het in werkelijkheid is.

Alligators zitten in het zuidoosten van de Verenigde Staten in veel moerassen, meren en rivieren. Ook in het meer waar Erin Weaver donderdag voorbijkwam, leeft een groep alligators. De Texaanse, die het beest spotte, keek dan ook niet echt op toen een exemplaar voorbij zwom. ,,Maar toen draaide hij zich om en zag ik plots iets uit zijn hoofd steken”, vertelt Erin verbouwereerd aan KTRK. ,,Het leek op een steakmes dat heel dicht bij zijn oog zat.” 

Bewust

Erin benadrukt dat er nog nooit problemen zijn geweest met de alligators in het meer. ,,Ik heb ze ook nooit agressief gezien. Als je langsloopt en ze schrikken, verdwijnen ze gewoon onder het water.”

Ze denkt dan ook dat dit het werk is van een dierenbeul. ,,Ik kan me niet inbeelden dat dit een daad van zelfverdediging was”, klinkt het. “Iemand heeft dit heel bewust gedaan. En ik kan niet geloven dat iemand zo wreed is om dit met één van onze alligators te doen. Het is verschrikkelijk.”

Sterk

Ondanks dat het tafereel pijnlijk oogt, leek het dier zich verder normaal en gezond te gedragen. Volgens experts zal het dier waarschijnlijk ook overleven, dankzij zijn dikke huid en dito botten.

Volledig scherm
© Erin Weaver

,,Alligatorhuid is bedekt met veel benige platen die dienst doen als lichaamsbepantsering”, legt onderzoeker Frank Mazzotti aan CNN uit. ,,Bovendien is hun schedel heel dik.” Dat betekent dat objecten – zoals een keukenmes – kunnen vast komen te zitten in de schedel, zonder de hersenen te raken. Daar komt nog bij dat het bloed van alligators boordevol eigenschappen zit die het genezingsproces kunnen versnellen.

Gisteren heeft een team van jachtopzieners de bewuste alligator kunnen lokaliseren, morgen wordt hij diepgaander onderzocht. Afhankelijk van de ernst van de verwondingen wordt de alligator uit het meer gehaald en meegenomen voor observatie. Voorlopig is er nog geen dader gevonden.

  1. Bekende Maltezer zakenman ‘tijdens vlucht’ van luxe jacht gehaald in moordzaak journaliste

    Bekende Maltezer zakenman ‘tijdens vlucht’ van luxe jacht gehaald in moordzaak journalis­te

    Het onderzoek naar de moord op een van de bekendste onderzoeksjournalisten van Malta bevindt zich in een stroomversnelling. Gisteren werd bekend dat de ‘regelaar’ van de bomaanslag op Daphne Caruana Galizia was aangehouden, iemand die bovendien stelde het brein achter de moord te kunnen aanwijzen. Vandaag volgde de aanhouding van een bekende zakenman van het eiland. Yorgen Fenech werd in alle vroegte door het leger op zijn luxe jacht aangehouden toen hij Malta probeerde te ontvluchten.