Volledig scherm
© Cockpit, stuurknuppel, vliegtuigje

Amerikaanse jongen (16) 'kaapt' vliegtuigje boven Alaska

De Amerikaanse autoriteiten hebben een 16-jarige knaap opgepakt die boven Alaska kortstondig de controle overnam over een klein vliegtuig. Daardoor steeg het toestel erg snel, om vervolgens richting de grond te duiken.

KYUK-AM bericht dat de jongen, die vanwege zijn leeftijd niet bij naam genoemd wordt, op de voorste passagiersstoel zat tijdens de korte commerciële vlucht van Napakiak naar Bethel. Hij greep kort na het opstijgen de controleapparatuur van het Piper Cherokee Six-toestel.

De autoriteiten zeggen dat de vrouw die achter de jongen zat, hem kon wegtrekken. Daarop kreeg de piloot de controle over het toestel terug. De tiener rende weg nadat het toestel was teruggevlogen naar Napakiak. Hij kon later worden opgepakt in Bethel.

  1. Zware tol na crash met brommobiel: twee meisjes overleden, twee anderen zwaargewond

    Zware tol na crash met brommobiel: twee meisjes overleden, twee anderen zwaarge­wond

    Een zwaar verkeersongeval heeft afgelopen nacht in België het leven geëist van twee meisjes. Een elektrisch wagentje met daarin vier meiden, botste op een andere auto. Een van hen, slechts 15 jaar, overleed ter plekke. De bestuurster (18) overleed in het ziekenhuis. Achterin zaten nog twee meisjes van 16 die zwaargewond naar het ziekenhuis zijn gebracht. De chauffeur van de andere auto was lichtgewond.