Edward Shames (midden) omhelst zijn oude kameraad Ed McClung (midden-links), met om hen heen Jack Foley (links), Joe Lesniewski (midden-rechts) en Shifty Powers (geheel rechts), tijdens een veteranenontmoeting in Washington in juli 2003. Shames was het laatst overgebleven lid van de zogenoemde Easy Company, waarop het boek en de HBO-miniserie 'Band of Brothers' is gebaseerd.
Volledig scherm
Edward Shames (midden) omhelst zijn oude kameraad Ed McClung (midden-links), met om hen heen Jack Foley (links), Joe Lesniewski (midden-rechts) en Shifty Powers (geheel rechts), tijdens een veteranenontmoeting in Washington in juli 2003. Shames was het laatst overgebleven lid van de zogenoemde Easy Company, waarop het boek en de HBO-miniserie 'Band of Brothers' is gebaseerd. © AP

Amerikaanse oorlogsheld (99) van D-Day overleden

Edward D. Shames, een Amerikaanse oorlogsheld die op D-Day op de stranden van Normandië landde, is vrijdag op 99-jarige leeftijd thuis overleden. Shames was het laatste nog levende lid van het elite-soldaten en -parachutistenregiment van het Amerikaanse leger dat bekendstond als  Easy Company. Daarover verschenen in 1992 een boek en in 2001 een miniserie op HBO onder de titel ‘Band of Brothers’.