Svetlana Tichanovskaja heeft zaterdag in een interview gezegd dat de Belarussen moeten blijven vechten tegen het regime van Aleksandr Loekasjenko. Ze roept agenten op geen geweld te gebruiken tegen vreedzame demonstranten.
Volledig scherm
Svetlana Tichanovskaja heeft zaterdag in een interview gezegd dat de Belarussen moeten blijven vechten tegen het regime van Aleksandr Loekasjenko. Ze roept agenten op geen geweld te gebruiken tegen vreedzame demonstranten. © videostill

Arrestaties rond mars in Belarus voor ‘echte’ president

Veiligheidstroepen in Belarus  hebben zondag arrestaties verricht rond een mars voor oppositieleider Svetlana Tichanovskaja. Tienduizenden vinden met haar dat zij de echte president is en gingen in onder meer de hoofdstad Minsk de straat op voor een ‘inauguratie door het volk’.

  1. LIVE | Oekraïne verliest westerse voertuigen in tegenoffensief, Rusland blies volgens EU de dam op
    Oorlog Oekraïne

    LIVE | Oekraïne verliest westerse voertuigen in tegenoffen­sief, Rusland blies volgens EU de dam op

    De Oekraïense veiligheidsdienst zegt dat een telefoontje te hebben onderschept waaruit blijkt dat Russische troepen de dam van Kakhovka in de regio Cherson hebben opgeblazen. En bij het tegenoffensief verliest Oekraïne westerse gevechtsvoertuigen, aldus het ISW. Dat moet echter niet gezien worden als indicatie dat het slecht gaat met de Oekraïense gevechten. Lees alles over de oorlog in Oekraïne in ons liveblog.