Volledig scherm
© AFP

Baby van zes weken oud in VS overleden aan coronavirus

In de Amerikaanse staat Connecticut is een baby van zes weken oud aan het coronavirus overleden. Dat heeft gouverneur Ned Lamont gemeld op Twitter.

‘Het is met hartverscheurende droefheid (...) dat wij vandaag het eerste pedriatisch dodelijk slachtoffer in Connecticut tengevolge van #COVID19 kunnen bevestigen. Een zes weken oude pasgeborene uit de regio Hartford was vorige week levenloos naar het ziekenhuis gebracht en kon niet meer worden gereanimeerd’, aldus de tweet van de bewindsman.

Het gaat wereldwijd om het jongste slachtoffer tot nu toe. In België overleed deze week nog een 12-jarig meisje uit Gent. Viroloog Steven Van Gucht benadrukte toen dat het uitzonderlijk is dat jonge mensen sterven aan het virus. Maar af en toe loopt het anders. ,,Het herinnert ons eraan dat alle leeftijden, van 10 jaar tot de hoogste leeftijd, complicaties kunnen ontwikkelen’’, aldus Van Gucht. ,,Dit is niet de regel. Waarom het soms misloopt, weten we niet. Het is belangrijk dat dit geval per geval onderzocht wordt.’’

 1. Een vriendelijke reus die op het verkeerde pad belandde: dit was George Floyd
  PREMIUM
  PROFIEL

  Een vriendelij­ke reus die op het verkeerde pad belandde: dit was George Floyd

  Er wordt steeds meer bekend over George Floyd (46), de Afro-Amerikaanse man die vorige week maandag om het leven kwam door politiegeweld in de Amerikaanse stad Minneapolis. Zijn leven kende pieken en dalen. Hoewel hij bekend stond als een veelbelovende sportman, belandde hij op het verkeerde pad en ging hij uiteindelijk de cel in voor een gewapende overval. De laatste jaren deed de ‘vriendelijke reus’ er alles aan om zijn leven weer op de rails te krijgen. Wie was George Floyd?
 2. Zwangere olifant bezwijkt aan ananas vol vuurwerk: ‘Ze had de schat van het bos moeten zijn’

  Zwangere olifant bezwijkt aan ananas vol vuurwerk: ‘Ze had de schat van het bos moeten zijn’

  Dierenmishandeling in een Indiaas dorpje heeft een zwangere olifant vorige week het leven gekost. En dat van haar ongeboren jong. ,,Haar onderkaak was gebroken en ze kon niet meer eten’’, klinkt het. De arme dikhuid kreeg van boze dorpelingen in de regio Attappadi een ananas gevuld met vuurwerk aangeboden. Toen het dier erop kauwde, explodeerde de vrucht met daverende kracht. En met dodelijke afloop.