De bankrover met zijn buit.
Volledig scherm
De bankrover met zijn buit. © Sociale media Arlando Henderson

‘Bankrover’ pronkt met buit op sociale media en loopt zo tegen de lamp

Een niet al te snuggere bankrover in Amerika is wel op een heel domme manier tegen de lamp gelopen. De medewerker van een bank haalde over een langere periode in totaal 88.000 dollar ongezien uit een kluis, maar poseerde vervolgens trots met de buit op zijn Facebook en Instagram. 

De medewerker uit Charlotte, North Carolina, is inmiddels door de politie aangehouden. Daar was bepaald geen lang onderzoek voor nodig. De man deelde zijn luxe rijkelijk en schaamteloos met zijn volgers op sociale media. Zo stond hij trots en in dure kleren te poseren met een imposante stapel bankbiljetten in zijn hand en zittend op de motorkap van een dure Mercedes. 

Bankmedewerker Arlando Henderson (29) wordt er nu van verdacht het afgelopen jaar minstens 18 keer geld te hebben gestolen uit een bankkluis. Daarnaast zou hij ook nog fraude hebben gepleegd om een auto te kunnen kopen. Hij deed een aanbetaling van 20.000 dollar in cash voor een Mercedes en vervalste documenten om in aanmerking te komen voor een lening voor het restant van het aankoopbedrag. 

Kluisbewaker

Uit rechtbankstukken blijkt dat Henderson in april 2019 door de bank Wells Fargo juist was aangenomen om de kluis te bewaken.  De man begon vervolgens geld te stelen dat door klanten was gestort. In het begin was hij nog relatief bescheiden en nam hij steeds een paar honderd dollar mee. Later kreeg hij er blijkbaar vertrouwen in, want op 15 juli nam hij in één keer meer dan 13.000 dollar mee. 

Om zijn snode daden te verhullen vervalste Henderson de administratie van de bank en vernietigde hij documenten. Kluisbewaker Henderson stal niet alleen geld, in zijn vrije tijd was hij een rapper en trad hij op onder de naam Aceey4oez. 

 1. Man plant bomaanslag op ‘knappe cheerleaders’, maar explosief ontploft in eigen handen

  Man plant bomaanslag op ‘knappe cheerlea­ders’, maar explosief ontploft in eigen handen

  Een man uit de Amerikaanse staat Virginia verloor één hand en een aantal vingers van zijn andere hand toen een bom die hij maakte voor een aanval op 'knappe cheerleaders’ plots ontplofte. Dat blijkt uit de aanklacht die vrijdag in de rechtbank tegen hem werd uitgesproken. De 23-jarige Cole Carina wordt verdacht van het afleggen van een valse verklaring: hij had gezegd betrokken te zijn geweest bij een ongeval met een grasmaaier. Carina lijkt een zogenoemde ‘incel', een onvrijwillige alleenstaande.
 2. Washington maakt zich op voor grootste betoging tegen racisme en politiegeweld na dood Floyd
  Wereldwijd demonstraties

  Washington maakt zich op voor grootste betoging tegen racisme en politiege­weld na dood Floyd

  Over de hele wereld demonstreerden mensen vandaag op straat om hun ongenoegen te uiten over raciale ongelijkheid en politiegeweld. Aanleiding is de dood van de zwarte Amerikaan George Floyd, die bijna twee weken geleden stierf tijdens een gewelddadige aanhouding door een witte politieagent. Floyds dood bracht niet alleen in de VS, maar ook elders in de wereld grote groepen demonstranten op de been: onder andere in Australië, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en ons land werd vandaag actie gevoerd. In Washington bereidt men zich momenteel voor op ‘één van de grootste demonstraties ooit’.