Bekende Vlaming uit Belgisch-Nederlandse boekenwereld verongelukt

videoAlexis Dragonetti (49), bekend figuur uit de Vlaamse en Nederlandse boekenwereld,  is gisteren om het leven gekomen bij een ongeluk op de Antwerpse Ring. Hij verloor bij de Craeybeckxtunnel de controle over het stuur van zijn wagen en ramde de tunnelingang.

Een ploeg van de verkeerspolitie kon de man nog reanimeren. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.  Daar bezweek hij later aan zijn verwondingen.

Volledig scherm
© Marc De Roeck

Alexis Dragonetti was  CEO van stripuitgeverij Ballon Media, die onder andere de albums van de Vlaamse stripheld Jommeke uitgeeft. Hij was ook gedelegeerd bestuurder van Boek.be, de organisatie achter de jaarlijkse Boekenbeurs in het Antwerpen. 

Volledig scherm
Alexis Dragonetti © rr

Dragonetti was van augustus 2017 tot begin dit jaar tevens voorzitter van de Raad van Bestuur van de Groep Algemene Uitgevers (GAU). Die behartigt de belangen van de Nederlandse boekenuitgevers van literatuur, kinderboeken en non-fictie.

Ballon Media verspreidde rond middernacht een persbericht: ,,Met groot verdriet melden wij u het overlijden van Alexis Dragonetti. Onze CEO maar ook inspirator, motivator en vriend bij Ballon Media. Hier zijn geen woorden voor. Enkel onze innigste gedachten en deelneming voor familie, vrienden, alle medewerkers bij Ballon Media en alle vrienden, collega’s uit de boeken- en stripwereld.”

  1. Stel houdt geslacht baby al 17 maanden geheim: ‘Hij of zij mag zelf kiezen wat het wordt’

    Stel houdt geslacht baby al 17 maanden geheim: ‘Hij of zij mag zelf kiezen wat het wordt’

    Een echtpaar uit de plaats Keynsham in het zuidwesten van Engeland houdt al zeventien maanden het geslacht van hun baby Anoush geheim voor de buitenwereld. Volgens moeder Hobbit Humphrey (38) en vader Jake England-Johns (35) gaat het om een bewuste keuze. ,,We willen ons kindje beschermen tegen al dan niet onbewuste vooroordelen over gender, opdat hij of zij de kans krijgt zich zelfstandig als jongen of meisje te ontwikkelen.”