Volledig scherm
Theo Hayez © Eigen foto

Belgische backpacker (18) al 10 dagen vermist in Australië: politie zoekt getuigen

De politie in het Australische Byron Bay heeft een zoektocht op touw gezet naar de Belg Theo Hayez (18). De jongen uit Brussel, die een half jaar aan het trekken was door Australië, wordt sinds eind mei vermist. Hij werd het laatst gezien op 31 mei, toen hij een nachtclub in Byron Bay verliet. 

Matthew Kehoe, de hoofdinspecteur die belast is met de zaak, doet een oproep om getuigen te vinden. ,,We denken dat iemand Theo gezien moet hebben nadat hij de nachtclub verliet’’, zegt hij. Op de Facebookpagina van de politie van New South Wales zijn bewakingsbeelden vrijgegeven van de avond waarop hij verdween. Aan de zoektocht nemen niet alleen de politie, een helikopter en hulpdiensten deel, maar ook vrijwillige strandwachten, omwonenden en andere reizigers.

Leeg bed hostel

Het personeel van de hostel waar Hayez verbleef, sloeg vorige week alarm toen het bed van de jongen onbeslapen bleef en hij niet uitcheckte. Volgens de Australische nieuwssite ABC News zou Hayez  in de vroege uren van 1 juni nog actief geweest zijn op WhatsApp, maar vervolgens bleef het stil. 

,,We hebben met familie gesproken en hij is normaal gezien erg precies in het beantwoorden van berichten via sociale media’’, aldus hoofdinspecteur Kehoe. ,,We hebben sinds 1 juni niets meer gehoord en dat baart zowel ons als de familie zorgen.” Volgens Kehoe heeft Hayez sinds zijn verdwijning geen enkele financiële transactie of activiteit meer verricht. Ook zijn telefoon lijkt niet meer actief te zijn. 

Volledig scherm
Het laatste beeld van de vermiste Belg. © VTM NIEUWS