De politie in Blankenberge moest zaterdag optreden vanwege een massale vechtpartij op het strand. De populaire kustplaats is daarom zondag afgesloten voor dagjesmensen.
Volledig scherm
De politie in Blankenberge moest zaterdag optreden vanwege een massale vechtpartij op het strand. De populaire kustplaats is daarom zondag afgesloten voor dagjesmensen. © BELGA

Belgische kustplaatsen weren dagjesmensen na incidenten

De Belgische kustplaatsen Blankenberge en Knokke-Heist staan tot nader order geen dagjesmensen meer toe op hun grondgebied. Door de enorme toestroom van strandgasten vanwege het mooie weer en diverse incidenten in de afgelopen dagen zeggen de burgemeesters van beide gemeenten hiertoe genoodzaakt te zijn.

  1. Heetste 9 augustus ooit gemeten, 600 boetes en 150 wielklemmen in Scheveningen
    Play

    Heetste 9 augustus ooit gemeten, 600 boetes en 150 wielklem­men in Schevenin­gen

    In De Bilt werd het iets over 10.00 uur warmer dan 25 graden. Daarmee werd de eerste officiële landelijke hittegolf van dit jaar een feit, aldus de meteorologen van Weerplaza. Later op de dag werd het er warmer dan 32.5 graden en werd het oude record van 9 augustus 2004 verbroken. Het is het tweede warmterecord tijdens deze hittegolf. We volgden vandaag alle hitte-ontwikkelingen in een liveblog. Dat kan je hieronder teruglezen.