Volledig scherm
© EPA

Belgische politie naar Australië om te helpen bij zoektocht vermiste Théo (18)

De Belgische politie vertrekt vandaag met een team naar Australië om te helpen in de zoektocht naar de vermiste rugzaktoerist Théo Hayez (18). Dat heeft de federale politie bevestigd aan de Vlaamse nieuwssite HLN.

De politie van New South Wales vertelde aan verscheidene Australische media dat ze ondersteuning krijgt van Belgische agenten. Dat zou in de hoedanigheid van ‘waarnemer’ zijn, zo schrijft nieuwszender Yahoo News Australia, nadat het nieuws bekend raakte bij 10 Daily.

,,Onderzoekers van de Tweed Byron Police District en de moordbrigade van de NSW Police Force SCC werken al een tijdje nauw samen met hun Belgische collega’s”, vertelt een woordvoerder. ,,De Belgische politie heeft toestemming moeten krijgen om naar Australië te reizen en het onderzoek te ondersteunen in de hoedanigheid van waarnemer.”

Backpackers

Théo Hayez uit het Belgische Overijse verdween eind mei in Byron Bay in de Australische staat New South Wales. Het stadje, zo’n 150 kilometer ten zuiden van Brisbane (Queensland), heeft ongeveer 9.000 inwoners maar is wel een populaire trekpleister onder backpackers en een hotspot voor surfers. 
Het is een smeltkroes van culturen en nationaliteiten, met een bruisend nachtleven dat niet moet onderdoen voor grootsteden als Sydney en Brisbane.

Surfmekka

Het surfmekka heeft kilometers aan uitgestrekte stranden en wordt, met Cape Byron als meest oostelijke punt van het Australische vasteland, langs alle kanten omgeven door drassige bush en moerassen. Allemaal factoren die de zoektocht voor de politie er niet makkelijker op maken.

Théo Hayez.
Volledig scherm
Théo Hayez. © privé