Bezorgde vader ontwerpt futuristische ‘draagzak’ om kindje en zichzelf tegen corona te beschermen

videoEen jonge vader uit de Chinese miljoenenstad Sjanghai heeft een futuristische draagcabine ontworpen waarmee hij zijn baby tegen het coronavirus hoopt te beschermen. Cao Junjie demonstreert in een YouTube-video, die wereldwijd en massaal wordt gedeeld, hoe het ding werkt en laat zien dat hij er daadwerkelijk en probleemloos mee naar buiten gaat. 

Volgens creatieveling Junjie, die de opmerkelijke constructie zelf in elkaar zette, werd hij geïnspireerd door het populaire computerspel Death Stranding dat zich afspeelt in de Verenigde Staten na een catastrofale gebeurtenis. Mensen proberen zich in de van oorsprong Chinese game op de vreemdste manieren tegen al dan niet buitenaards onheil te beschermen. ,,Ik heb geprobeerd een pak uit het spel na te maken en het werkt uitstekend”, aldus de uitvinder in kwestie. 

Of de draagcabine honderd procent bescherming biedt tegen Covid-19 is nog onduidelijk. Hoe dan ook heeft Junjie al patent aangevraagd op het ding. Wetenschappelijk onderzoek moet aantonen of de constructie echt veilig is. 

In het filmpje is te zien dat de baby zorgvuldig in de draagbak met luchtslangen wordt neergelegd. Vervolgens wordt een doorzichtige kap dichtgeritst en het geavanceerde filter- en luchtmeetsysteem van de ‘draagzak’ aangezet. Het kindje lijkt het allemaal prima te vinden. Junjie stelt dat hij de afgelopen tijd, toen zo ongeveer heel China vanwege het virus binnen moest blijven, ‘gewoon’ de straat op is geweest. ,,Ook andere familieleden en mijn vrouw hebben het pak gedragen.” 

De futurische anti-corona draagcabine zou de baby tegen het virus beschermen.
Volledig scherm
De futurische anti-corona draagcabine zou de baby tegen het virus beschermen. © screenshot YouTube