Volledig scherm
© iStock/Thinkstock

Bij dit bedrijf krijg je vanaf maart ongelimiteerd betaald verlof

Vanaf maart kunnen alle 172 werknemers bij het Belgische vertalingsbedrijf Jonckers ongelimiteerd betaald verlof opnemen. Dat schrijven de kranten La Libre en La Dernière Heure vandaag.

Elke werknemer moet verplicht zijn twintig wettelijke feestdagen opnemen, alsook zijn overuren. Verder kunnen ze zoveel dagen opnemen als ze willen. ,,We hebben het systeem van onbeperkte vakantiedagen al in januari in ons Tsjechische kantoor ingevoerd", verklaart CEO Geo Janssens. ,,Het idee is dat vanaf nu tot juni alle werknemers in de tien landen waar we actief zijn ervan kunnen profiteren."

Welzijn verbeteren

Doel van het systeem is om het welzijn op het werk te verbeteren en de langdurige afwezigheden aan te pakken, maar ook om moeilijk te vinden profielen op de arbeidsmarkt aan te trekken. Jonckers zoekt nog ontwikkelaars voor zijn vertaalsoftware op basis van kunstmatige intelligentie. Het zijn moeilijk te vinden profielen, die soms tot 400.000 euro per jaar vragen. 

,,Dat salaris kunnen we niet aanbieden, maar we kunnen deze zeer gewilde profielen aantrekken en bij ons houden door hen meer menselijke voordelen aan te bieden", benadrukt Janssens. 

Jonckers heeft vestigingen over de hele wereld, waaronder in Vietnam, Slowakije, Japan, Engeland en de Verenigde Staten.

  1. LIVE | Hoogste stijging dodental sinds uitbraak, Oostenrijk zet ‘virustrein’ urenlang stil
    Coronavirus

    LIVE | Hoogste stijging dodental sinds uitbraak, Oostenrijk zet ‘virustrein’ urenlang stil

    Het dodental ten gevolge van de virusuitbraak in China kent de hoogste stijging tot nu toe. Het afgelopen etmaal kwamen er 150 Covid-19-doden bij. Het totaal aantal sterfgevallen staat nu wereldwijd op ruim 2600. Gisteren overleed in Italië een derde besmette persoon. Terwijl een aantal regio's in China het alarmniveau rond het virus laat zakken, raakt de rest van de wereld verder in de ban van het virus. Wereldwijd zijn al bijna 78.000 mensen besmet. Ook vandaag lees je alle ontwikkelingen in ons liveblog. Die van de afgelopen dagen vind je hier terug.