De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken verdedigde maandag de terugtrekking van de VS uit Afghanistan tijdens een virtuele hoorzitting in het Congres.
Volledig scherm
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken verdedigde maandag de terugtrekking van de VS uit Afghanistan tijdens een virtuele hoorzitting in het Congres. © REUTERS

Blinken verdedigt vertrek VS uit Afghanistan in Congres: Uitstel had niets uitgemaakt

Amerikaanse troepen in Afghanistan zouden zijn blootgesteld aan aanvallen van de taliban als ze langer waren gebleven en uitstel van vertrek had toch niet veel uitgemaakt. Met die argumenten verdedigde de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken zich maandag in het parlement.

  1. Tweede Kamer ontstemd over uitzetting ambassadeurs: ‘Dictator Erdogan laat weer eens zijn ware gezicht zien’
    VIDEO

    Tweede Kamer ontstemd over uitzetting ambassa­deurs: ‘Dictator Erdogan laat weer eens zijn ware gezicht zien’

    In de Tweede Kamer wordt ontstemd gereageerd op de aankondiging van Turkije om tien buitenlandse ambassadeurs, waaronder die van de Nederland, het te land uit te zetten. ‘Dictator Erdogan laat weer eens zijn ware gezicht zien!’, aldus VVD’er Ruben Brekelmans. Ook andere Kamerleden zijn boos over het besluit, dat een reactie is op een oproep van de landen om de zakenman en filantroop Osman Kavala zo snel mogelijk vrij te laten.