De aangevallen Jakub Moravec in het ziekenhuis.
Volledig scherm
De aangevallen Jakub Moravec in het ziekenhuis. © anp

Boete voor toeristen na ijsberenaanval

Een groep kamperende Tsjechische toeristen heeft een boete gekregen na een aanval van een ijsbeer in Noorwegen. De toeristen kregen de boete van 10.000 Kronen (1200 euro) omdat zij hadden nagelaten veiligheidsmaatregelen te nemen tegen ijsberen.

 1. Russische jongens getuigen: ‘Wanneer de oproepingsbrief komt, zijn er twee opties: je verstoppen of sterven’
  PREMIUM
  1

  Russische jongens getuigen: ‘Wanneer de oproepings­brief komt, zijn er twee opties: je verstoppen of sterven’

  “Gisteren werden in het midden van de werkdag twee collega’s opgehaald voor het front”, zegt Valentin* uit Moskou. Een dag nadat Russisch president Vladimir Poetin aankondigde dat alle jonge mannen met enige militaire ervaring naar het front moeten, is de chaos en angst totaal. Russische jongens proberen het land te ontvluchten, mannen laten in allerijl al hun bezittingen overzetten naar hun vrouw. Het Laatste Nieuws sprak met vier Russen die wakker werden in een nachtmerrie. Hoe zien zij de toekomst?
 2. Azovstal-strijders volgens Poetin ‘nazi-uitschot’, nu zijn ze op vrije voeten
  Met video

  Azo­vstal-strij­ders volgens Poetin ‘na­zi-uitschot’, nu zijn ze op vrije voeten

  Het is een van de grootste uitwisselingen van gevangenen sinds het begin van de oorlog: de Russen lieten 205 gevangengenomen Oekraïense strijders vrij, onder wie meer dan 180 strijders die maandenlang de staalfabriek van Azov in de havenstad Marioepol verdedigden. Oekraïne liet 55 gevangenen gaan, onder wie de Oekraïense oligarch Viktor Medvedtsjoek, een persoonlijke vriend van president Poetin.