Volledig scherm
Jada. © Instagram Jada Sezer

Britse omroep schokt kijkers met vulgaire tekst bij foto plussize-model

De Britse omroep BBC heeft een vloedgolf aan kritiek over zich heen gekregen nadat in het avondnieuws met koeienletters een obscene tekst in beeld was verschenen. Tijdens een item over het populaire plussize-model Jada Sezer (29) en de positieve levenshouding van vollere vrouwen was een recent Instagramkiekje van Jada te zien met daarnaast een wel heel pikant voorstel van één van haar ruim 262.000 volgers. 

Toen het schunnige zinnetje ‘I love to f*** your *ss’ te zien was, regende het op sociale media meteen klachten. De tekst verscheen 's avonds rond etenstijd in beeld: een moment dat bij veel gezinnen de tv aanstaat. Op Twitter werd het tonen van de woorden direct gevolgd door reacties als ‘onacceptabel’, ‘schokkend’ en ‘smerig’. En: ‘Sinds wanneer is het gebruikelijk om deze ongelofelijke vuiligheid tijdens het nieuws te brengen en op een tijdstip dat ook veel kinderen kijken’. Of: ‘mijn kinderen vragen nu voortdurend aan mij wat die woorden precies betekenen’. 

Na ettelijke telefoontjes van boze kijkers kwam de BBC nog tijdens de uitzending met een reactie. De vulgaire woorden werden meteen weggehaald evenals de foto van Jada met haar ‘maatje meer’ (44-46). Volgens de omroep ging het om een domme fout en zal de persoon die bij het nieuws verantwoordelijk is voor de getoonde beelden zeker worden aangesproken op de blunder. 

Jada Sezer zelf heeft nog niet op het incident gereageerd. Het model is razend populair sinds ze vorig jaar de marathon in Londen liep in alleen een beha, slip en (natuurlijk) sneakers. Dat leverde haar niet alleen veel internationale publiciteit op maar ook tienduizenden extra volgers op sociale media.
De pittige tekst die de BBC per ongeluk is beeld bracht is overigens nog netjes vergeleken met andere reacties die Sezer van fans kreeg. De Britse heeft er inmiddels een sport van gemaakt zich bijna bloot te geven op Instagram. ,,Ik schaam me absoluut niet voor mijn vormen en realiseer me dat ik om die reden door veel mannen vurig word bewonderd”, vertelde ze onlangs in een interview. 

 1. Nieuwe uniform Amerikaanse Space Force onder vuur: ‘Belachelijk, in ruimte valt niks te camoufleren’

  Nieuwe uniform Amerikaan­se Space Force onder vuur: ‘Belache­lijk, in ruimte valt niks te camoufle­ren’

  De United States Space Force - een onlangs opgericht onderdeel van de Amerikaanse strijdkrachten dat verantwoordelijk is voor oorlogsvoering in de ruimte - heeft de looks van het nieuwe USSF-uniform bekendgemaakt, maar de outfit ligt nu al onder vuur op sociale media. Reden? Het best stoere pak is voorzien van een groenbruine camouflageprint. Belachelijk, vindt menigeen, want in de ruimte groeien geen bomen en valt er weinig te camoufleren.
 1. Uitgedroogde koala drinkt water van asfalt: ‘Hij was te dorstig en wilde niet weg’
  video

  Uitgedroog­de koala drinkt water van asfalt: ‘Hij was te dorstig en wilde niet weg’

  Door de allesvernietigende bosbranden die Australië de afgelopen tijd teisterden zijn naar schatting een miljard dieren omgekomen waaronder ontelbare koala's. Nu sprake is van de eerste regenbuien, haasten uitgedroogde buidelberen zich naar plekken waar water beschikbaar is. De Australische Pamela Schramm trof in de deelstaat New South Wales een wel heel dorstig exemplaar aan op het asfalt van een autoweg. Het dier likte, met gevaar voor eigen leven, druppels op die op het wegdek waren blijven staan.
 2. Topdag autobeurs gekaapt door actievoerders die zich vast willen lijmen aan de auto's
  video

  Topdag autobeurs gekaapt door actievoer­ders die zich vast willen lijmen aan de auto's

  Actievoerders van de internationale klimaatbeweging Extinction Rebellion houden vandaag een grote protestactie op de voorlaatste - en drukste - dag van het Autosalon in Brussel. Zij verstoren de autobeurs door in wagens te kruipen en zich vast te ketenen. Maar hun plannen zijn nog extremer: ze willen zich ook vastlijmen aan auto’s en met nepbloed gooien. De politie heeft al verschillende actievoerders opgepakt.