Britse premier Boris Johnson werkt door vanuit het ziekenhuis

UPDATEBoris Johnson heeft de nacht doorgebracht in het ziekenhuis, tien dagen nadat bekend werd dat hij besmet is geraakt met het coronavirus. De Britse premier wordt vandaag verder onderzocht. De 55-jarige Johnson werkt door vanuit het ziekenhuis en geeft nog steeds leiding aan de Britse regering, benadrukt minister Jenrick van Huisvesting.

De premier heeft volgens een woordvoerder van Downing Street ‘hardnekkige symptomen van het coronavirus’. Zijn ziekenhuisopname is een voorzorgsmaatregel op basis van doktersadvies. Hij wordt continu op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen rond het coronavirus en andere urgente zaken. De verwachting is dat de premier op korte termijn het ziekenhuis mag verlaten.

Besmet

De premier liet tien dagen geleden via een filmpje op zijn twitteraccount weten besmet te zijn en last te hebben van symptomen, zoals een hoestje en verhoging. Hij besloot in zelf-quarantaine te gaan in zijn ambtswoning op Downing Street 10. Afgelopen vrijdag liet hij al weten zich weliswaar beter te voelen, maar nog altijd koorts te hebben en daarom langer in quarantaine te blijven. 

,,De premier bedankt al het zorgpersoneel voor al hun ongelofelijk harde werk en dringt er bij het publiek op aan om de adviezen van de overheid op te volgen’’, aldus Downing Street in een verklaring.

In Groot-Brittannië zijn vooralsnog zo’n 48.000 mensen besmet geraakt met het coronavirus. Bijna 5000 mensen stierven aan de gevolgen.

Boris Johnson
Volledig scherm
Boris Johnson © AFP

Kijk hier naar onze video's over corona: