Volledig scherm
PREMIUM
Een Belgische vrouw van 58 is dinsdag vermoord teruggevonden in Tolox, Málaga, Spanje. © RV

Broer Michel vindt zus Ana (58) dood in bed: ‘Ze was gruwelijk toegetakeld’

Een Belgische vrouw van 58 is dinsdag vermoord teruggevonden in haar huis in Tolox, in het zuiden van Spanje. De Guardia Civil houdt een klopjacht op een vriend van de vrouw, ook een Belg. Speurders houden rekening met een moord in de relationele sfeer, al wordt ook roofmoord niet uitgesloten. ,,Mijn zus verzamelde antiek. Enkele waardevolle stukken zijn verdwenen", zegt de broer van het slachtoffer.

,,We belden elkaar elke dag. Zonder fout. Toen ik Ana maar niet te pakken kreeg, wist ik zeker dat er iets mis was." Het was Michel, de broer van het slachtoffer, die dinsdag de hulpdiensten waarschuwde. ,,Omdat ik mijn zus 's avonds nog altijd niet gehoord had, ben ik naar haar huis gereden", vertelt hij aan de Spaanse krant 'Diario Sur'. ,,We wonen allebei in het zuiden van Spanje, op hooguit twintig minuutjes van elkaar. Toen ik bij Ana arriveerde, stond de voordeur van haar boerderij open. Ik heb haar gevonden in haar slaapkamer. Ze lag op haar bed, ondergestopt onder de dekens. Dood, en gruwelijk toegetakeld."

  1. Britse ‘serietrouwer’ blaast negende huwelijk op laatste moment af: ‘Ik voelde geen liefde’

    Britse ‘serietrou­wer’ blaast negende huwelijk op laatste moment af: ‘Ik voelde geen liefde’

    Een 71-jarige Brit die in zijn vaderland bekendstaat als de man die het vaakst trouwde, heeft op het allerlaatste moment zijn aanstaande huwelijk afgeblazen met de Amerikaanse verpleegkundige in opleiding Rose Hans (30). Volgens ‘serietrouwer’ annex Lord of the wedding rings Ron Sheppard zat de liefde voor de vrouw, die hij een jaar kende maar nog niet had ontmoet, toch niet diep genoeg.