Volledig scherm
PREMIUM
Het Belgische gezin op een eerdere foto. © HLN

Buren na gezinsdrama Zwitserland: ‘Porsches, goede baan, ze leken alles te hebben’

VIDEOHet Belgische gezin dat gisteren dood werd gevonden in hun woning in Zwitserland leek voor de buitenwereld alles te hebben. Dure sportwagens voor de deur, een goedbetaalde baan en zonnige vakantiefoto's op Facebook. Maar achter gesloten deuren vond een gezinsdrama plaats. Gisteravond trof de politie de lichamen van Michaël, Agnes en hun zoon Ryan (13) aan. Ze waren al dagen dood.

Onaangeraakte kleren die dagenlang aan de lijn bleven hangen maakten de buren van het Waalse gezin in het Zwitserse dorpje Apples bezorgd. ,,Zelfs zaterdag, toen het stortregende, haalde niemand de kleren naar binnen. Toen dachten we al: hier klopt iets niet”, vertelt een buurvrouw aan de Zwitserse nieuwssite 20minutes. Ook de dagen na de regenbui bleef het onafgebroken stil in en rond het huis van het Belgische gezin. De blauwe mountainbike bleef onaangeroerd voor de deur staan.

  1. Nederlandse Cuba-fan bestolen van ruim 1000 euro in legendarisch hotel

    Nederland­se Cuba-fan bestolen van ruim 1000 euro in legenda­risch hotel

    Zijn beslissing om nu eens niet bij particulieren te overnachten maar in het prestigieuze Hotel Nacional de Cuba, is Govert van der Linden (60) uit Amsterdam wel heel duur komen te staan. Uit de kluis in zijn hotelkamer in het centrum van Havana verdween minstens 1000 euro van zijn vakantiebudget. ,,Ik wil de locals graag helpen, ook financieel, maar dan wel op eigen initiatief’’, verzucht de onfortuinlijke vakantieganger.
  2. Rolstoelatlete Marieke Vervoort (40) koos voor de dood na slepende spierziekte

    Rolstoelat­le­te Marieke Vervoort (40) koos voor de dood na slepende spierziek­te

    Rolstoelatlete Marieke Vervoort (40) is overleden. Door euthanasie, zoals ‘Wielemie’ het had gepland. Al in 2008 ondertekende ze de documenten, maar toch bleef ze vechten tegen een ongeneeslijke spierziekte. En ze stortte zich vol op haar bucket list, het verlanglijstje van wat ze nog wilde doen in dit leven. Toch was het een moeilijk gevecht, tegen een lichaam dat niet meer meewilde. ,,Eens een vechter, altijd een vechter”, zei Marieke. Een portret van ‘The Beast from Diest’.