In Bolivia is ten noorden van La Paz een bus een ravijn ingereden en 200 meter naar beneden gestort. Zeker 25 mensen kwamen om het leven.
Volledig scherm
In Bolivia is ten noorden van La Paz een bus een ravijn ingereden en 200 meter naar beneden gestort. Zeker 25 mensen kwamen om het leven. © CHV Noticias

Bus stort 200 meter naar beneden in ravijn Bolivia: 25 doden

In Bolivia is ten noorden van La Paz een bus een ravijn ingereden en 200 meter naar beneden gestort. Zeker 25 mensen kwamen om het leven, zei de politie vandaag.

De bus probeerde gisteravond een vrachtwagen in te halen en botste daarbij frontaal op een andere vrachtwagen. ,,Daardoor verloor het voertuig de controle en stortte het ravijn in’', aldus politiechef Yuri Calderón.

Volgens de politie zijn er ook 24 gewonden. Reddingswerkers daalden aan een touw de afgrond in en brachten de slachtoffers en overlevenden naar boven. De bus was op weg naar het bij backpackers geliefde Rurrenabaque, aan de Beni Rivier.

 1. Brazilië gruwelt van tragische dood 5-jarige kleuter

  Brazilië gruwelt van tragische dood 5-jarige kleuter

  In Brazilië is grote woede ontstaan over de dood van een 5-jarige jongen. Hij viel van de negende etage van een flat in de noordoostelijke stad Recife, terwijl hij onder de hoede was van de vrouw bij wie zijn moeder het huishouden doet. Op videobeelden is te zien hoe de vrouw het jochie in een lift achterlaat en op een van de bovenste knoppen drukt. ,,Waarom? Ze heeft mijn zoon de dood in laten gaan’’, zegt moeder Mirtes. ,,Maar ik wil gerechtigheid.’’
 2. Verdwijning Maddie McCann: ‘Duitse verdachte schreef in chat over ontvoering en misbruik kind’
  Update

  Verdwij­ning Maddie McCann: ‘Duitse verdachte schreef in chat over ontvoering en misbruik kind’

  De vermeende moordenaar van de destijds 3-jarige Madeleine McCann ‘wilde iets kleins vangen en dagenlang gebruiken’. Dat schreef de nieuwe hoofdverdachte Christian Brückner (43) uit Braunschweig ruim zes jaar na de verdwijning van de Britse peuter in een chatbericht aan een vriend, meldt Der Spiegel. Het Duitse Openbaar Ministerie onderzoekt of de meervoudig veroordeelde kindermisbruiker ook betrokken was bij de verdwijning van een 5-jarig meisje in de deelstaat Saksen-Anhalt.