Het bewuste viaduct op de snelweg A9 bij Marguerittes.
Volledig scherm
Het bewuste viaduct op de snelweg A9 bij Marguerittes. © Google Street View

Busje met Nederlandse familie ramt Frans viaduct: één dode, vier gewonden

Bij een zwaar verkeersongeval in de buurt van het Zuid-Franse Nîmes is vanmorgen vroeg een 41-jarige man uit Nederland om het leven gekomen. Hij bestuurde een bestelbusje dat door nog onbekende oorzaak een pijler van een viaduct over de snelweg ramde. Vier passagiers raakten gewond van wie eentje er ernstig aan toe was, melden Franse media. 

Volgens de Franse politie maken de vijf slachtoffers deel uit van een Nederlandse familie. Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt dat er een 41-jarige Nederlandse man bij het ongeluk is omgekomen. De man zou de vader zijn van een gezin. Het zwaargewonde slachtoffer werd ter plaatse gestabiliseerd door hulpverleners en daarna overgebracht naar het ziekenhuis in Nîmes. De overige drie inzittenden, een kind van negen en twee volwassenen van 50 en 72 jaar, raakten licht gewond en werden eveneens naar het ziekenhuis vervoerd.

Het ongeval gebeurde omstreeks 06.30 uur op de snelweg A-9 ter hoogte van Marguerittes, zo'n 10 kilometer ten noordoosten van de Zuid-Franse stad. Volgens de politie verloor de bestuurder door nog onbekende oorzaak de controle over het stuur van zijn bestelbus met daarachter een kleine aanhangwagen. Het voertuig, dat in noordelijke richting reed, knalde frontaal tegen de pijler van het viaduct. 

De brandweerkorpsen van Marguerittes, Nîmes en Saint-Gilles rukten uit voor het bergen van de slachtoffers en het voertuig. Door het ongeval was een van de drie rijstroken enkele uren afgesloten.  Dat veroorzaakte een file van  vijf kilometer. De snelwegpolitie onderzoekt de zaak.

 1. Als het virus straks verslagen is, wacht de strijd met de maffia
  PREMIUM
  Dagboek Italië

  Als het virus straks verslagen is, wacht de strijd met de maffia

  Italiaanse kinderen mogen toch niet buitenspelen, het is zuur maar ze moeten nog even doorbijten. Nu de nieuwe besmettingen blijven dalen is het zaak nog even vol te houden, zei premier Conte woensdagavond. ‘Anders is het allemaal voor niks geweest’. Ondertussen duikt er ook een andere, bijna, onzichtbare vijand op. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.
 2. Nederlands lid ‘Pink Panther-bende’ voor de rechter wegens roofmoord en juwelendiefstallen

  Nederlands lid ‘Pink Pan­ther-ben­de’ voor de rechter wegens roofmoord en juwelen­dief­stal­len

  Tien jaar na de gewelddadige dood van een oud-burgemeester in Zwitserland heeft justitie het onderzoek afgerond en drie verdachten aangeklaagd. Het gaat om een 40-jarige Nederlander en twee Serviërs. Ze worden beschuldigd van moord en diefstal met geweld en zouden deel uitmaken van de ‘Pink Panthers’, een criminele organisatie die in heel Europa toesloeg, melden Zwitserse media.