Canadese premier Trudeau: Bewijs dat Oekraïens vliegtuig uit lucht is geschoten door Iraanse raket

videoDe Oekraïense Boeing 737 die gisteren net buiten de Iraanse hoofdstad Teheran verongelukte, is getroffen door een Iraanse luchtafweerraket. Dat zou mogelijk per ongeluk zijn gebeurd. Dat zei de Canadese premier Justin Trudeau vanavond tijdens een persconferentie. Hij zegt zich te baseren op informatie van inlichtingendiensten. 

 1. Oekraïens vliegtuig met 176 passagiers crasht in Iran, geen Nederlanders aan boord
  Play
  VIDEO

  Oekraïens vliegtuig met 176 passagiers crasht in Iran, geen Nederlan­ders aan boord

  Een Boeing 737-800 van Ukraine International Airlines is enkele minuten na vertrek vanaf de luchthaven van de Iraanse hoofdstad Teheran neergestort. Geen van de 176 inzittenden heeft de crash overleefd. Er waren zo goed als zeker geen Nederlanders aan boord. De Oekraïense ambassade in Iran meldde in eerste instantie at de oorzaak van de crash een motorstoring was. Volgens persbureau AFP ging het niet om een officieel statement.
 2. Man mist door ticketfoutje rampvlucht Iran, echtgenote stapt wel in

  Man mist door ticketfout­je rampvlucht Iran, echtgenote stapt wel in

  Een van oorsprong Iraans echtpaar uit de Canadese stad Ottawa is door de crash van de Boeing 737-800 van Ukraine International Airlines op dramatische wijze voorgoed van elkaar gescheiden. Mohsen Ahmadipour, die een ongeldige ticket bleek te hebben voor de vlucht van Teheran naar Kiev (Oekraïne), liet zijn vrouw wel instappen in het toestel dat enkele minuten na vertrek neerstortte. In de vertrekhal, wachtende op een andere vlucht, hoorde hij door de speakers het vreselijke nieuws.