Volledig scherm
© WEST MIDS POLICE

Celstraffen voor ouders die baby naar Adolf Hitler vernoemden

Een Brits koppel dat hun kind naar Adolf Hitler had vernoemd, moet in Groot-Brittannië jarenlang de gevangenis in. De rechtbank in Birmingham oordeelde dat Adam Thomas (22) en Claudia Patatas (38) lid waren van de verboden neonazistische groep National Action. Dat bericht de BBC.

Thomas en Patatas hadden hun kind uit bewondering voor de Duitse dictator ‘Adolf’ als tweede naam gegeven. De rechter rekende het stel ook aan dat ze met hun kind poseerden op ,,verontrustende foto’s’'. Zo liet Thomas zich met zijn kind fotograferen terwijl hij het beruchte witte pak van de Ku Klux Klan droeg.

De vrouw is veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf, haar partner kreeg 6,5 jaar cel. De man had ook informatie over het maken van bommen in zijn bezit. Toen agenten een inval deden in het huis van het duo, troffen ze ook messen en kruisbogen aan. Ook lagen er kussens met hakenkruizen in de woning.

Het stel reageerde geëmotioneerd op de uitspraak. Ze hielden elkaars hand vast en huilden. Thomas werkte voorheen als beveiliger, zijn partner als huwelijksfotograaf. De rechter veroordeelde ook meerdere andere leden van de groep tot jarenlange gevangenisstraffen.

Volledig scherm
Foto van Adolf Hitler ter illustratie. © AFP
  1. Niet gewekte vrouw nacht opgesloten in ijskoud en aardedonker vliegtuig

    Niet gewekte vrouw nacht opgesloten in ijskoud en aardedon­ker vliegtuig

    Een jonge vrouw heeft een nacht opgesloten gezeten in een verlaten vliegtuig op de Canadese luchthaven Toronto Pearson International Airport. Tiffani Adams was in slaap gevallen tijdens een korte vlucht van Québec naar Toronto, maar na de landing zag het personeel aan boord haar over het hoofd. Vervolgens werd het toestel van luchtvaartmaatschappij Air Canada op slot gedraaid, waarna het vliegtuig veranderde in een ijskoude, donkere plek waaruit het lastig ontsnappen bleek.