Ambassadeur Xu Hong
Volledig scherm
PREMIUM
Ambassadeur Xu Hong © Frank Jansen

Chinese ambassadeur Xu Hong begrijpt niets van ons wantrouwen

Het loopt niet lekker tussen Nederland en China. Wantrouwen overheerst in een eeuwenoude relatie. Een exclusief interview met China's eerste man in Nederland.

 1. Gevonden rugzak met munitie zo goed als zeker van Conings: Dezelfde medicijnen als in zijn auto
  Update

  Gevonden rugzak met munitie zo goed als zeker van Conings: Dezelfde medicijnen als in zijn auto

  De Belgische politie heeft in Belgisch-Limburg een rugzak met jachtmunitie ontdekt in de buurt van de plaats waar enkele weken geleden de auto van de gewapende, voortvluchtige militair Jürgen Conings werd gevonden. ,,De rugzak is 80 tot 90 procent zeker gelinkt aan Jürgen Conings”, bevestigt het federaal parket aan VTM Nieuws. In de rugzak zaten medicijnen die ook in de wagen van Conings zijn teruggevonden.
 2. China en VS tekenen ‘fase 1’ handelsdeal: ‘Goed voor beide landen, goed voor de wereld’
  Play
  Video

  China en VS tekenen ‘fase 1’ handels­deal: ‘Goed voor beide landen, goed voor de wereld’

  De Amerikaanse president Donald Trump en de Chinese vicepremier Liu He hebben zojuist na een ronkende persconferentie in het Witte Huis hun handtekening gezet onder het fase 1-handelsakkoord. Met de gedeeltelijke handelsdeal maken de twee landen een pas op de plaats in hun handelsoorlog die anderhalf jaar geleden ontstond. Trump houdt nog wat lopende strafheffingen op Chinese goederen achter de hand: ,,Anders hebben we straks niks meer te onderhandelen’’.