CNN-studio’s New York weer vrijgegeven na bommelding

update/videoHet gebouw van de Amerikaanse nieuwszender CNN is korte tijd ontruimd geweest na een bommelding. De studio's van de nieuwszender werden ontruimd nadat op de redactieruimtes alarmsignalen afgingen. Er werden geen explosieven gevonden.

,,De NYPD heeft ons laten weten dat medewerkers het gebouw weer inmogen’’, verklaarde een woordvoerder van CNN. ,,We waarderen de snelle actie van de politie en het geduld van alle werknemers die getroffen zijn.’’

Iets na half elf ‘s avonds lokale tijd (half vijf ’s morgens in Nederland) gingen het brandalarm af in verschillende redactieruimtes, waarmee het sein tot evacueren werd gegeven. Volgens NBC New York zou bij het gebouw een telefoontje zijn binnengekomen waarin de beller zei dat er vijf bommen in het gebouw lagen.

In oktober werd de CNN-redactie in New York ook al ontruimd, nadat een pakketje met een explosief was ontdekt.

Volledig scherm
De Amerikaanse televisiezender CNN heeft studio's in het Time Warner-gebouw in New York donderdagavond moeten ontruimen wegens een bommelding. © EPA
  1. ‘May waarschuwt Rutte: zonder hulp is brexit-deal ten dode opgeschreven’

    ‘May waarschuwt Rutte: zonder hulp is brexit-deal ten dode opgeschre­ven’

    De Britse premier Theresa May zou Mark Rutte gisteravond hebben gewaarschuwd dat achttien maanden onderhandelen over de brexit voor niets zijn geweest als de andere EU-landen haar nu niet tegemoet komen. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van een ingewijde. Het privéoverleg, waar ook de Duitse bondskanselier Merkel en de Franse president Macron bij waren, kwam na een paar zeer moeilijke dagen voor May in Brussel.
  2. Meisje (4) sterft plotseling op school, vier jaar nadat haar broertje hetzelfde is overkomen

    Meisje (4) sterft plotseling op school, vier jaar nadat haar broertje hetzelfde is overkomen

    Afgelopen donderdag heeft een tragische gebeurtenis plaatsgevonden in een school in de gemeente Rethel in de Franse Ardennen. Agathe, een vierjarig meisje, stierf plotseling tijdens de speeltijd. Volgens de hulpdiensten overleed ze aan een hartstilstand. Voor de ouders van het meisje is het een onbeschrijfelijk groot drama omdat ze vier jaar geleden hun zoontje Gabriel op een gelijkaardige manier verloren.