Foto ter illustratie. Politie in Noord-Ierland.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. Politie in Noord-Ierland. © Getty Images

Complotdenker Micha Kat terug in cel in Noord-Ierland

Micha Kat, die onder meer opruiende en bedreigende video’s maakte gericht tegen de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, zit weer vast in een cel in Noord-Ierland. De complotdenker moest daar vandaag voor de rechter komen, omdat hij de voorwaarden had geschonden tijdens de schorsing van zijn voorlopige hechtenis. Hij bleef bedreigende en opruiende tweets versturen via Twitter.

  1. Meer dan 400 doden door tropische storm Freddy in zuidelijk Afrika

    Meer dan 400 doden door tropische storm Freddy in zuidelijk Afrika

    Het dodental in zuidelijk Afrika door tropische storm Freddy is gestegen tot meer dan vierhonderd. In Malawi zijn volgens president Lazarus Chakwera 326 doden geteld, de autoriteiten in Mozambique maken melding van 73 dodelijke slachtoffers en in Madagaskar staat de teller op 17. Eerder deze week was nog sprake van tweehonderd doden. Freddy is een van de dodelijkste, krachtigste en langstdurende tropische stormen ooit op het Afrikaanse continent.
  2. Complotdenker Micha Kat (58) opgepakt in Noord-Ierland vanwege bizarre beschuldigingen

    Complotden­ker Micha Kat (58) opgepakt in Noord-Ier­land vanwege bizarre beschuldi­gin­gen

    De voortvluchtige complotdenker Micha Kat (58) is gisteravond in Noord-Ierland opgepakt op verzoek van de Nederlandse autoriteiten, bevestigt het Openbaar Ministerie in Den Haag. De omstreden vlogger hangt in Nederland een celstraf van minimaal zes maanden boven het hoofd. Onder meer het RIVM deed aangifte tegen de omstreden publicist, omdat hij al sinds het begin van de coronacrisis een hetze tegen directeur Jaap van Dissel voert. De rechter in Belfast beslist op zaterdag 7 augustus of Kat wordt overgeleverd aan Nederland.