Coronavirus in kaart: deze Nederlandse gemeenten hebben de meeste patiënten

Het coronavirus houdt de hele wereld al weken in zijn greep. Op alle continenten zijn besmettingen vastgesteld, wereldwijd staat de teller op meer dan 681.000. Er vielen al meer dan 31.000 doden, maar tegelijkertijd is ook meer dan de helft van de patiënten alweer genezen. Een overzicht van enkele belangrijke kaarten.

Op onderstaande kaart vind je geregistreerde besmettingen van het coronavirus in Nederland. De gegevens worden één keer per dag bijgewerkt - om 15.00 uur om precies te zijn - en zijn afkomstig van het RIVM.

In onderstaand dashboard meer informatie over het verloop en de besmettingen per gemeente (klik op mobiel halverwege de scrollbar om te scrollen):

Deze cijfers komen van de gerenommeerde Johns Hopkins-universiteit, die de wereldwijde verspreiding van het coronavirus per uur opvolgt en bijhoudt. Op dit moment is dit de laatste stand van zaken:

In onderstaande tabel staan de meest accurate gegevens per land (zoeken in het Engels). Tik op de categorie om te rangschikken.

Op onderstaande kaart vind je geregistreerde besmettingen van het coronavirus in Europa:

Bekijk hier alle video's over het coronavirus:

Relatief aantal besmetting coronavirus in Nederland
Volledig scherm
Relatief aantal besmetting coronavirus in Nederland © RIVM/LocalFocus
  1. Een half jaar na peperdure gentherapie: Pia doet het goed, maar we hadden op méér gehoopt
    PREMIUM

    Een half jaar na peperdure genthera­pie: Pia doet het goed, maar we hadden op méér gehoopt

    Pia Boehnke, de Vlaamse baby met de zeldzame spierziekte SMA type 1, werd een half jaar geleden behandeld met de peperdure gentherapie Zolgensma. Het medicijn kostte 1,9 miljoen euro en het meisje, nu 16 maanden oud, doet het goed. Ze gaat zienderogen vooruit, kan soms tien seconden rechtop zitten en eet zelfstandig, maar het grote wonder is niet geschied. Moeder Ellen De Meyer: ,,Het doet ongelooflijk veel pijn om te beseffen wat Pia niet kan en ook nooit zal kunnen.”