Crimineel die meisje (5) doodreed in Nederlandse auto had geen geldig rijbewijs

VideoDe 21-jarige autobestuurder die gisteren met een auto met Nederlands kenteken het dodelijk ongeval in Sint-Niklaas veroorzaakte, wordt voorgeleid voor dood door schuld, vluchtmisdrijf, het toebrengen van lichamelijk letsel en rijden zonder geldig rijbewijs. Hij reed gisteren een vrouw en haar twee dochtertjes aan, het jongste dochtertje (5) stierf ter plaatse.

 1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.
 2. Noord-Korea zet leger in bij strijd tegen snel verspreidend coronavirus

  Noord-Ko­rea zet leger in bij strijd tegen snel versprei­dend coronavi­rus

  De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un gaat het leger inzetten om de distributie van medicijnen in de hoofdstad Pyongyang in goede banen te leiden. Het besluit is gevallen tijdens een spoedvergadering van het politbureau, melden staatsmedia maandag. Het Aziatische land erkende vorige week voor het eerst met een “explosieve” Covid-uitbraak te kampen. Vermoedelijk betreft het de omikronvariant van het coronavirus.
 3. LIVE | Azovstal-soldaten nu in oude strafkolonie, Zelenski: ‘Weet zeker dat de dictator zal verliezen’
  Oorlog Oekraïne

  LIVE | Azo­vstal-soldaten nu in oude strafkolo­nie, Zelenski: ‘Weet zeker dat de dictator zal verliezen’

  ‘Als de rapporten kloppen dat Rusland als aanvallend land in drie maanden oorlog 15 procent van zijn troepen heeft verloren, dan is dat een wereldrecord.’ Dat zei EU-Buitenlandchef Josep Borrell. En veel van de Oekraïense militairen uit de Azovstal-staalfabriek zijn naar een voormalige strafkolonie in Olenivka gebracht. Volg in dit liveblog het laatste nieuws over de Russische inval in Oekraïne.