Een militair van de Oekraïense Nationale Garde staat bij een brug over de Siverskyi Donets-rivier die tijdens een Russische aanval op Oekraïne is verwoest, in de stad Sviatohirsk, regio Donetsk.
Volledig scherm
Een militair van de Oekraïense Nationale Garde staat bij een brug over de Siverskyi Donets-rivier die tijdens een Russische aanval op Oekraïne is verwoest, in de stad Sviatohirsk, regio Donetsk. © REUTERS

De herovering van Lyman kon voor Poetin niet op een slechter moment komen

Oekraïne heeft dit weekend een flinke militaire én psychologische tik uitgedeeld aan Rusland. Dat zag zich één dag na de annexatie van de oostelijke Donetsk-regio genoodzaakt zijn troepen terug te trekken uit de strategisch belangrijke stad Lyman.

  1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
    PREMIUM

    Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

    Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”