Het Amerikaanse ministerie van Defensie houdt al dagen een zogenoemde spionageballon in de gaten. China zou de ballon, die boven de staat Montana zweeft, gebruiken om Amerikanen te bespioneren.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Amerikaanse ministerie van Defensie houdt al dagen een zogenoemde spionageballon in de gaten. China zou de ballon, die boven de staat Montana zweeft, gebruiken om Amerikanen te bespioneren. © videostill

De terugkeer van de spionageballon: ‘China is op alle fronten bezig om aan informatie te komen’

Het Amerikaanse ministerie van Defensie observeert al een paar dagen een Chinese spionageballon die hoog boven het Amerikaanse grondgebied vliegt. Canadese Defensiemedewerkers denken ondertussen ook een tweede ballon boven hun grondgebied te hebben gezien. En dat is niet de eerste keer. De spionageballon lijkt aan een comeback bezig.

  1. Het 33ste slachtoffer van aanslag Brussel: Shanti (23) pleegde euthanasie om ondraaglijk psychisch lijden
    PREMIUM

    Het 33ste slachtof­fer van aanslag Brussel: Shanti (23) pleegde euthanasie om ondraag­lijk psychisch lijden

    Bij de herdenking van de aanslagen van 22 maart 2016 op Brussels Airport werden woensdag voor het eerst niet zestien, maar zeventien slachtoffers genoemd. De 23-jarige Shanti De Corte nam vorig jaar in mei afscheid van het leven via euthanasie, omdat ze het psychisch leed dat ze voelde na de aanslagen, niet meer kon meeslepen. De Belgische maakte de ontploffingen op de luchthaven van dichtbij mee. Dit is haar verhaal.