Het huis lag er smerig bij.
Volledig scherm
Het huis lag er smerig bij. © Flagler County Sheriff's Office

Depressieve dochter (14) belt zelf hulplijn: ouders van 5 kinderen opgepakt voor extreme verwaarlozing

Een meisje van 14 uit Florida wordt geprezen om haar moed om zelf naar de hulplijn voor kindermishandeling te bellen. De politie trof het gezin waar ze vandaan komt aan in ‘erbarmelijke levensomstandigheden’. Beide ouders zijn inmiddels opgepakt voor zware kinderverwaarlozing.

De tiener deed haar moedige telefoontje donderdag. Het meisje zei dat ze van haar ouders niet alleen moest zorgen voor haar vier broers en zussen van 6, 8, 9 en 12 jaar oud, maar ook voor hun drie honden, twee kippen en een konijn. Vader Dennis Allen (33) en moeder Betty Nicolicchia-Allen (42) waren nog laat aan het werk. Het meisje had nooit onderwijs gekregen, terwijl ze thuis door haar moeder fysiek en emotioneel werd mishandeld. Ze dacht door alle toestanden thuis aan zelfmoord.

Bezaaid met urine

Uiteindelijk rukte de politie uit naar het huis in Bunnell, zo’n 120 km ten noorden van Orlando in de staat Florida. De politie trof het huis daar in ‘complete wanorde’. 

,,Elke kamer lag bezaaid met dierlijke uitwerpselen en urine, met rottend voedsel, kakkerlakken en andere vliegende insecten. Sommige kamers stonden zo vol met afval dat de agenten de vloer niet meer konden zien en hun laarzen eraan vastplakten. In de diepvries lag ingevroren kip, maar in de ijskast was niets eetbaars te bespeuren”, luidt de verklaring van de politie.

Traumatisch

De laatste keer dat de kinderen zich hadden kunnen wassen was drie tot zeven dagen terug. Er was geen stromend water in huis, dus moesten ze naar openbare toiletten om zich te wassen. ,,Een traumatische situatie voor al die kinderen”, aldus sheriff Rick Staly. ,,Halloween is een dag waarop kinderen plezier horen te maken in plaats van aan zelfmoord te denken. Gelukkig hoeven ze nu niet meer bang te zijn voor hun ouders, die duidelijk niet weten hoe ze fatsoenlijk voor kinderen moeten zorgen.”

Het 14-jarige meisje wordt medisch begeleid voor haar depressieve gedachten. De vier andere kinderen zijn onder de hoede van kinderbescherming geplaatst.

Vrijdagmiddag werden de ouders, Dennis Allen en Betty Nicolicchia-Allen, gearresteerd. Ze betaalden de borgsom van 10.000 dollar (bijna 9000 euro), waardoor ze sinds zaterdagavond weer voorlopig vrij zijn. Ze blijven echter gescheiden van hun kinderen.

Zit jij in de knoop met jezelf en/of wil je praten over zelfdoding? Kijk dan op 113.nl of bel 0900-0113.

Dennis Allen en Betty Nicolicchia-Allen.
Volledig scherm
Dennis Allen en Betty Nicolicchia-Allen. © Flagler County Sheriff's Office
Ook de tuin lag vol rommel.
Volledig scherm
Ook de tuin lag vol rommel. © Flagler County Sheriff's Office