Volledig scherm
© AFP

Dief stelt vrouw voor onmogelijke keuze: verkrachting, incest of dood

De politie in New York heeft een man opgepakt wegens verkrachting van een vrouw. De man wist het huis binnen te dringen door zich voor te doen als bouwvakker en gaf de vrouw vervolgens drie opties: verkrachting, moord of seks met haar zoon.

Volgens de aanklager in New York werden de vrouw en haar 25-jarige zoon eerst vastgebonden, terwijl Joshua Henderson (33) achter de juwelen en het geld van de vrouw aan ging. Vervolgens stelde hij haar voor de onmogelijke keuze en verkrachtte haar daarop alsnog.

Henderson werd donderdag voorgeleid en wordt vastgehouden zonder de mogelijkheid om op borgtocht vrij te komen. Volgens de politie was hij nog maar kort op vrije voeten, na een celstraf van 9 jaar wegens diverse inbraken. Na zijn vrijlating zou hij al twee keer opnieuw in de fout zijn gegaan. Volgens Daily News droeg hij een elektronische enkelband op het moment van de verkrachting.

De vrouw van de verdachte gelooft echter heilig in de onschuld van haar man en verzekerde tegenover Daily News dat dna-onderzoek hem zal vrijpleiten.