De veelbesproken foto van Oscar Alberto Marta­nez Ramarez en zijn bijna 2-jarige dochter Valeria werden maandag gevonden aan de oever van de Rio Grande in Matamoros, Mexico. Ze verdronken toen ze de rivier op de grens met de Amerikaanse staat Texas probeerden over te steken.
Volledig scherm
PREMIUM
De veelbesproken foto van Oscar Alberto Marta­nez Ramarez en zijn bijna 2-jarige dochter Valeria werden maandag gevonden aan de oever van de Rio Grande in Matamoros, Mexico. Ze verdronken toen ze de rivier op de grens met de Amerikaanse staat Texas probeerden over te steken. © AP/Julia Le Duc

Directeur World Press Photo: foto verdronken migranten potentieel nieuw icoon

De tragische foto van een migrantenvader en zijn dochtertje die verdronken onderweg naar de VS, roept wereldwijd hevige reacties op. ,,Een goede foto doet iets in je hoofd, in je hart of in je maag’’, verklaart directeur Lars Boering van World Press Photo. 

 1. Trieste foto van verdronken vader en dochter zet vluchtelingendiscussie VS op scherp
  Play
  VIDEO

  Trieste foto van verdronken vader en dochter zet vluchtelin­gen­dis­cus­sie VS op scherp

  De trieste foto van Óscar Alberto Martínez Ramírez en zijn 23-maanden oude dochtertje Valeria, liggend aan de oever van de rivier Rio Grande, schokt Amerika en de rest van de wereld. Het beeld van het tweetal, samen verdronken op weg naar een onzekere toekomst in de Verenigde Staten, staat symbool voor de migratiecrisis waarmee het land te kampen heeft. En de moed der wanhoop waarmee vluchtelingen de helse, en soms dodelijke, tocht aanvaarden.
 2. LIVE | Azovstal-soldaten nu in oude strafkolonie, ‘Rusland verliest recordaantal troepen’
  Oorlog Oekraïne

  LIVE | Azo­vstal-soldaten nu in oude strafkolo­nie, ‘Rusland verliest recordaan­tal troepen’

  ‘Als de rapporten kloppen dat Rusland als aanvallend land in drie maanden oorlog 15 procent van zijn troepen heeft verloren, dan is dat een wereldrecord.’ Dat zei EU-Buitenlandchef Josep Borrell. En veel van de Oekraïense militairen uit de Azovstal-staalfabriek zijn naar een voormalige strafkolonie in Olenivka gebracht. Volg in dit liveblog het laatste nieuws over de Russische inval in Oekraïne.