Antiabortusactivist Doug Lane gebruikt een ladder om binnen te kijken bij een abortuskliniek, net na de aankondiging dat het hooggerechtshof het federale recht op abortus afschaft.
Volledig scherm
PREMIUM
Antiabortusactivist Doug Lane gebruikt een ladder om binnen te kijken bij een abortuskliniek, net na de aankondiging dat het hooggerechtshof het federale recht op abortus afschaft. © AP

Dit gaan de Amerikaan­se staten doen nu het abortus­recht is afgeschaft

Met kaartDoor het besluit van het hooggerechtshof is het voortaan aan de staten zelf om te bepalen of abortus mag. Compleet verboden is het niet, maar de verplichting die gold door Roe vs Wade - de eerdere zaak in het hooggerechtshof die het recht tot abortus afdwong in alle staten - bestaat niet meer. Wat kunnen we van de staten verwachten? 

  1. Vlaamse corona-experts over herfstgolf: ‘In dit tempo zijn we op weg naar code rood‘
    PREMIUM

    Vlaamse corona-ex­perts over herfstgolf: ‘In dit tempo zijn we op weg naar code rood‘

    Dagelijks zo'n honderd nieuwe coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen. Een toevloed van plus 32 procent in één week op de intensive care. ,,Dit is de achtste keer op rij dat de cijfers omhoog schieten. Of hier maatregelen bij horen, had een automatisme moeten zijn”, zegt de Belgische topviroloog Marc Van Ranst. Hoe kijken collega-viroloog Steven Van Gucht en intensivist Bart Nonneman naar de cijfers in hun land?