Dit zijn de slachtoffers van de vulkaanramp, hulpverlener geschokt: ‘Het was net Tsjernobyl’

De gigantische vulkaanuitbarsting op White Island in Nieuw-Zeeland heeft een zesde slachtoffer geëist. Het gaat om een gewonde die in het ziekenhuis is overleden. Ondertussen krijgen de slachtoffers een gezicht. Een hulpverlener heeft verteld over wat hij zag: ,,Het was net Tsjernobyl.”

 1. Nederlandse stelletjes ontsnappen aan vulkaanramp: ‘Ze hebben echt geluk gehad’
  Play
  PREMIUM

  Nederland­se stelletjes ontsnappen aan vulkaan­ramp: ‘Ze hebben echt geluk gehad’

  Bij de dodelijke vulkaanuitbarsting in Nieuw-Zeeland zijn vandaag zes Nederlanders door het oog van de naald gekropen. De toeristen, onder wie twee stelletjes, stonden enkele uren voor de gigantische uitbarsting nog op de rand van de krater. ,,Ze hebben echt heel veel geluk gehad en zijn ontzettend geschrokken van wat er is gebeurd”, laat een woordvoerder van reisorganisatie Sawadee aan deze site weten.
 2. Echtpaar op huwelijksreis zwaar verbrand bij vulkaanuitbarsting

  Echtpaar op huwelijks­reis zwaar verbrand bij vulkaanuit­bar­sting

  Onder de gewonden van de vulkaanuitbarsting op het Nieuw-Zeelandse White Island zijn de Amerikaanse toeristen Lauren en Matthew Urey (32 en 36). Zij waren op huwelijksreis en hadden een excursie naar White Island geboekt. Op het moment dat de vulkaan uitbarstte waren er 47 mensen op het vulkaaneiland. Van hen zijn 31 met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. 27 van hen hebben op meer dan 70 procent van hun lichaam brandwonden.