Volledig scherm
polizei stock germany duitsland auto © Thinkstock

Dode bij overval op Amerikaans gezin in Duitsland

Bij een uit de hand gelopen overval op de woning van een Amerikaans gezin in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts is mogelijk een van de daders om het leven gekomen.

Het huis van het gezin in de plaats Landstuhl was volgens de politie zondagavond het doelwit van een viertal personen, die vermoedelijk een overval wilden plegen. Het kwam tot een confrontatie toen zij probeerden het pand binnen te dringen.

De politie meldt dat iemand is overleden, maar zoekt nog uit of die persoon ook daadwerkelijk betrokken was bij het incident. Een van de daders zou met een mes zijn verwond. Die indringer wist nog wel te vluchten met zijn handlangers.

Een getuige meldde kort na de overval dat iemand gewond op straat lag. De hulpdiensten konden het leven van die 43-jarige man niet meer redden. Uit onderzoek moet blijken of het gaat om de gewonde inbreker.

  1. Zware tol na crash met brommobiel: twee meisjes overleden, twee anderen zwaargewond

    Zware tol na crash met brommobiel: twee meisjes overleden, twee anderen zwaarge­wond

    Een zwaar verkeersongeval heeft afgelopen nacht in België het leven geëist van twee meisjes. Een elektrisch wagentje met daarin vier meiden, botste op een andere auto. Een van hen, slechts 15 jaar, overleed ter plekke. De bestuurster (18) overleed in het ziekenhuis. Achterin zaten nog twee meisjes van 16 die zwaargewond naar het ziekenhuis zijn gebracht. De chauffeur van de andere auto was lichtgewond.