Volledig scherm
De dolfijn die aanspoelde op het strand van Fort Myers Beach, Florida. © FWC Fish and Wildlife Research Institute

Dode dolfijn gevonden met plastic doucheslang in maag

Op een strand in Florida is opnieuw een dode dolfijn aangetroffen met een maag vol plastic. Het twee meter lange dier spoelde aan in Fort Myers Beach. Dat deelde de Commissie voor Visserij en Wildbeheer van Florida (FWC) vrijdag mee.

Het dier werd een week eerder gevonden. Tijdens een autopsie bleek dat de dolfijn een plastic doucheslang van zestig centimeter lang in de maag had. De commissie laat nu stalen van het dier onderzoeken om de exacte doodsoorzaak te bepalen.

,,Jullie daden kunnen een verschil maken. Gooi afval veilig en op de juiste manier weg, neem deel aan opruimacties langs de kust en deel informatie met anderen over de manier waarop zeeafval verminderd kan worden’’, schreef de FWC op Facebook.

Volledig scherm
Deze doucheslang werd in de maag van de dode dolfijn aangetroffen. © FWC Fish and Wildlife Research Institute

Het is al de tweede keer in een maand tijd dat een dolfijn met een maag vol plastic aanspoelt in de regio. Op 23 april werd in Fort Myers Beach een dolfijn gevonden met verschillende plastic zakjes en een ballon in de maag. De dolfijn was uitgemergeld en verkeerde in slechte gezondheid. Biologen besloten uiteindelijk om het dier te euthanaseren en zo uit zijn lijden te verlossen.

Afgelopen week spoelden in en om Sicilië vijf dode potvissen aan met kilo’s plastic in de maag. In maart werd op de Filipijnen een dode spitssnuitdolfijn gevonden, met liefst veertig kilo plastic in zijn maag. Zeebioloog Darrell Blatchley van het natuurhistorisch museum D’Bone Collector op het Filipijnse eiland Mindanao sprak toen van de ,,ernstige plasticvergiftiging ooit’’.

Deze duiker filmde een plastic soep in de zee van Bali. Bekijk hier de video: