Volledig scherm
Archieffoto © EPA

Dode en tientallen gewonden bij brand in Duits ziekenhuis

UpdateDoor een brand in het Marien Ziekenhuis in Düsseldorf is een 77-jarige patiënt om het leven gekomen en zijn 72 mensen gewond geraakt. Elf mensen zijn zwaar gewond, van wie zeven in levensgevaar verkeren. De brandweer heeft het getroffen deel van het ziekenhuis ontruimd en 61 mensen behandeld die rook hadden ingeademd.

Eerste onderzoek heeft uitgewezen dat het vuur ontstond in de kamer van de man die omkwam. De oorzaak is echter nog niet duidelijk.

De brandweer zette 180 mensen in om het vuur te blussen. De brand brak gisteravond laat uit en was om 01.30 uur geblust. De bluswerkzaamheden werden bemoeilijkt doordat een zuurstofleiding het vuur versterkte. In de kamer vonden de hulpdiensten het dodelijk slachtoffer.

De zwaargewonden werden overgebracht naar andere ziekenhuizen, 43 patiënten zijn in andere delen van het ziekenhuis ondergebracht.

In juli brak er brand uit in een longkliniek in Keulen-Mehrheim, waarbij een patiënt om het leven kwam. De Duitse stichting voor patiëntenbelangen had in de nasleep van die brand de brandveiligheid in Duitse klinieken en verzorgingstehuizen “ontoereikend” genoemd.